MODA SLAJDER

MAJA PAVIĆEVIĆ: Ispunila mi se želja da predstavim kolekciju na IFF Porto Montenegro

Crnogorska dizajnerka Maja Pavićević oduševila je sinoć publiku IFF Green Edition Porto Montenegra 2021. kolekcijom koju je nazvala ,,Jelena”. Inspiracija je bila starija kćerka Jelena, a prikazano je 20 kreacija za modernu, poslovnu ženu.
Revija je otvorena kombinacijom dva materijala na haljini, pa se tako gornji srebrni dio nadovezao na crnu kratku haljinu sa karnerima.
Uz bijelu košulju ukomponovala je srebrni prsluk i šorts, zatim mrežasti top sa crnom haljinom, a mreža je bila upečatljiv detalj i na poleđini bijelog sakoa.
Aplauzom je propraćena i manekenka koja je nosila bijeli komplet sa srebrnim resama na sakou.
Materijali koje je koristila u radu su brokat, štof, svila, muslin i organdin, a boje crna, bijela, srebrna, boja starog zlata i bronza.
Pavićević iz ove kolekcije izdvaja bijeli sako i pantalone sa detaljima od perlica za koje kaže da ih je sada prvi put koristila u radu.
– Predstaviti modele u ovakvom ambijentu je nešto posebno. Više sam nego zadovoljna. Sarađujem sa Vesnom Mandić toliko godina i uvijek nam je saradnja odlična. Ispunila mi se želja da budem ovdje – prenijela je Pavićević poslije revije utiske za Montenegro magazin.
U ranijem intervjuu za naš portal istakla je da se uvijek trudi da stvara modne komade koji nisu za jednu sezonu i koje svaka uspješna žena treba imati u svojoj kolekciji.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac