ART PREPORUKA

„NEOBIČNA”: Božo Bulatović predstavio novi singl (video)

Božo Bulatović, na svoj rođendan, predstavio je u 19 sati novi singl ,,Neobična” i njegov PR tim tom prilikom uradio je intervju s njim.
Singl koji predstavlja muzički žanr u kome Božo najbolje „pliva”. Da li je to zaista tako?
– Tako je. Pjesme koje dok pravite čujete kako treba da zvuče uvijek imaju tu „neobičnost“ što se posebno radujete njihovom izlasku, tako je sa ovom pjesmom. Govorite svima „dok sam je stvarao uz gitaru, znao sam svaki detalj koji želim da čujem u njoj“. Ima dobar rita , refren koji može da se pjeva a to je valjda i navažnije da jedna pjesama ima da bi se slušala.
Odlučio si se da bude ekranizovana i kao „kompletan” proizvod bude pred gledaocima i slušaocima u isto vrijeme?
– Pokazalo se da singlovi koje ne isprate spotovi sporije dolaze do publike, zato ne izmišljam toplu vodu, to je jednostavan recept od kojeg ne treba bježati.
Ko ti je pomogao da taj recept sprovedeš u djelo?
– Da bi došli do spota prvo je moralo sve da se završi oko audio snimka. Tu je sve išlo pod dirigentskom palicom Igora Perovića, aranžera ove pjesme. Snimano je u studiju Mihe Radonjića „M sound“ koji je svirao i gitare, bek vokale su pjevali Vjera Nikolić-Lala i Dario Maršić, a mastering je rađen u Beogradu, u studiju „O“ Olivera Jovanovića.
Dobio sam poziv od Ranka Dragutinovića a ujedno zadovljstvo i čast da zvanično otvorimo snimanjem spota prvi privatni filmski studio u Crnoj Gori „Dragutinović“. Dobili smo ogorman prostor, rasvjetu kakvu možete da vidite samo na velikim regionalnim festivalima.
Moj prateći bend Lombeliko ispratio je snimanje, ali ne bi to bilo to da nemamo i „neobičnu” u spotu. Moram se zahvaliti predivnoj djevojci mojoj prijateljici Vanji Perović, za koju sam uvijek govorio da je skroz neobična i drugačija i želio sam da baš ona bude to i spotu. Atmosfera tokom snimanja je bila sjajna, oko šminke je brinula Ana Martinović, a Rade Koprivica je, kao i u spotu „Čupka”, preuzeo odgovornost za ekranizaciju i rasplesao se kamerama po ogromnom filmskom studiju „Dragutinović“.
Najavljuješ i album u svojim intervjuima. Šta se dešava i dokle se stiglo sa realizacijom?
– Kao što sam i najavio, album je u izdavačkoj kući Croatia records, o datumu izlaska ću vas obavijestiti kada i ja dobijem tu informaciju. Najbitnije da su pjesme završene i da kao cjelina imaju neku zajedničku nit . Sve ostalo radimo bez žurbe i pritisaka nekim datumima.
Znaš li već sad šta će biti sledeći singl ?
– Znam, ali ne smijem da kažem, jer uvijek kad kažem, neka druga pretekne tu koju sam najavio, ali nije to do mene, to je neka „lijepa trka pjesama u kojoj samo jedna može biti sljedeća.”