MAGAZIN PREPORUKA

NTOCG: Uspješno učešće na virtuelnom sajmu „Digital Ferien-Messe Wien Summer Edition“ 

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavila je turističku ponudu destinacije na najvećem turističkom sajmu u Austriji, „Ferien Messe Wien“ koji se ove godine održao virtuelno od 7. do 8. maja, saopšteno je iz PR službe Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Učešće na ovom sajmu bila je prilika da se potencijalni turisti, mediji i turoperatori iz Austrije upoznaju sa turističkom ponudom Crne Gore, kao i sa aktuelnim epidemiološkim mjerama koje se primjenjuju u destinaciji.

Predstavnici NTOCG, putem virtuelne platforme, održali su sastanke sa predstavnicima vodećih austrijskih medija: Familiii, Kurier i Mediengruppe Reiselust i turoperatora: lassunsreisen.com e.U, Robinson Club GmbH, Ruefa GmbH, TUI Österreich GmbH i dr.

Pored učešća na ovom sajmu koji predstavlja najvažniju platformu za odmor i putovanja u Austriji, Nacionalna turistička organizacija nedavno je organizovala studijsku posjetu novinara vodećeg austrijskog magazina za luksuzna putovanja ,,Connoiseur Circle” koji je boravio u Crnoj Gori.

Promotivne aktivnosti na ovom tržištu nastaviće se i u narednom periodu, kroz aktuelnu digitalnu kampanju koja se realizuje u zemljama njemačkog govornog područja, a planirana je i organizacija promotivnih događaja za turoperatore i medije sa tržišta Austrije.

U ovoj godini očekuje se postepeni oporavak sa tržišta Austrije, čemu će, pored promotivnih aktivnosti, dodatno doprinijeti i saobraćajna povezanost sa Austrijom, imajući u vidu da je austrijska nacionalna avio-kompanija ,,Austrian Airlines” uspostavila liniju između Beča i Podgorice, sa dva leta sedmično, ponedeljkom i četvrtkom, navodi se u saopštenju PR službe Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.