ART PREPORUKA

VIDEO: Marko i Matea Bošnjak obradili pjesmu ,,Dođi”

Foto: Filip Bašić, Doku Films

Marko je izbacio novi kover, ovoga puta u saradnji sa prijateljicom, prezimenjakinjom Mateom Bošnjak iz Viteza, navodi se u saopštenju PR službe Marka Bošnjaka.

– Ovaj kover je dokaz prijateljstva Matee i mene. Uvijek smo bili i ostali nesebična podrška jedno drugom u bilo kojoj situaciji. Bilo kojim uslovima, usponima, padovima, glupostima i stresu kojeg život, ali i muzička industrija nosi – napisao je Marko na svom Instagram profilu.

Pjesma je snimljena i producirana u SPIKE STUDIOS u Vitezu (BiH). Za snimanje, miksovanje i master je odgovoran Matija Baškarad, a za video Stjepan Rajić.

Marko nastavlja svojim pjevanjem da oduševljava svoju BiH, ali i cijeli region. Uskoro Marko izbacuje dugo očekivani singl autora i producenta Vlahe Arbulića, a u pripremi je i Crowdfunding kampanja za Markov prvi album koji će donijeti moderan zvuk uz prepoznatljiv Markov muzički senzibilitet. Prvi podržavaoci dobiće svoje primjerke albuma s Markovim potpisom, a Marko priprema i posebno izdanje albuma s imenima podržavaoca na naslovnici. Marko vjeruje da će dobiti podršku iz regiona i napokon izdati dugo očekivani album prvijenac, a za to koristi moderne tehnologije.

Markove obrade objavljuje na službenom YouTube kanalu. Do sada je tako obradio mega popularne zvijezde Ledi Gagu i Bili Ajliš, a nešto starije fanove je iznenadio obradom pjesme Miladina Šobića, jednog od najpoznatijih kantautora s ovih prostora, iz Crne Gore.

kud duga