DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Vodu sa izvorišta Mareza prije upotrebe prokuvati

Fizičko hemijske analize vode sa Mareze danas su pokazale ispravnost svih parametara, osim blago povećane mutnoće, zbog čega se domaćinstvima koja se snabdijevaju sa tog izvorišta preporučuje da prije upotrebe prokuvaju vodu, saopšteno je iz Vodovoda i kanalizacije.

Sa Mareze se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada Preko Morače, centar Grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

– Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno,bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće. Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Podgorice. Vodovod i kanalizacija će učiniti sve da stanje na vodoizvorištu Mareza i kompletan vodovodni sistem Podgorice drže pod kontrolom – kazali su u Vodovodu.

S obzirom na obilne padavine, kako navode, labaratorije će nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost.

– Obilne padavine na području Podgorice, izazvale su povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza. Labaratorija preduzeća Vodovod i kanalizacija kontroliše ispravnost vode za piće na mreži i svim izvorištima iz sata u sat. Napominjemo i da je hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode, uredno i pod stalnim nadzorom. Ssadržaj hlora 0,3 – 0,35 miligrama po litru – zaključuje se u saopštenju podgoričkog Vodovoda.