Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Svečano zatvorena Ljetnja inženjerska škola, polaznicima uručene nagrade

Prigodnom svečanošću večeras je u M:tel-ovoj digitalnoj fabrici u Podgorici zatvorena Crnogorska ljetnja inženjerska škola.

Rukovoditeljka projekta doc. dr Milena Đukanović podsjetila je da se za učešće u Crnogorskoj inženjerskoj školi prijavio veliki broj studenata, ali zbog preporuka i mjera NKT-a primljeno je 20 polaznika.

-Nadam se da vam je učešće u Ljetnjoj školi bilo interesantno i korisno. Trudili smo se da napravimo što raznovrsniju i zanimljiviju agendu. Zahvaljujem se i našim partnerima iz M:tel-a i M:tel-ove digitalne fabrike, koji su pripremili nagrade za studente koji su se najviše istakli tokom nastave i radionica – kazala je Đukanović.

Nagrade su dobili Milica Rajčić, Marija Ostojić i Saša Janković.

This slideshow requires JavaScript.

Nastava Ljetnje inženjerske škole tokom četvrtog i petog dana odvijala se u M:tel-ovoj digitalnoj fabrici. Direktorica Digitalne fabrike, Aleksandra Radojević, zahvalila se studentima što su se i u epidemiološki izazovnoj situaciji, opredijelili za nauku i znanje.

– Drago mi je što ste tokom Ljetnje škole aktivno učestvovali u nastavi i tudili se da obogatite svoje znanje. M:tel, kao preduzeće koje insistira na inovativnim rješenjima je uvijek otvoreno da sasluša i realizuje vaše kreativne i inovativne ideje – poručila je Radojević.

Ona je navela da je danas treći rođendan M:tel-ove digitalne fabrike.

-Danas obilježavamo tri uspješne godine tokom kojih smo realizovali tri Startap akademije. Obrazovali smo više od 200 preduzetnika, organizovali više od 200 eksternih događaja kao i 150 internih. Organizovali smo desetak radionica na temu programiranja, oko 20 radionica u vezi sa 3D štampom, kao i Coronaton, u saradnji sa Ministarstvom nauke, itd. Očekujemo da ćemo u narednom periodu nastaviti saradnju sa postojećim partnerima, a otvoreni smo i za saradnju i sa drugim subjektima koji su zainteresovani da učestvuju u našim projektima – kazala je Radojević.

Škola je organizovana pod pokroviteljstvom Univerziteta Crne Gore, Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore i Ministarstva nauke, a glavni partneri bili su kompanija M:tel (M:tel digitalna fabrika), Naučno – tehnološki park Crne Gore, Elektrotehnički fakultet, Mašinski fakultet i 3D soba.

This slideshow requires JavaScript.

D.Markuš
Foto: B.Šekularac