DOM PREPORUKA

FOTO: Predlozi za prazničnu dekoraciju doma

U duhu predstojećih novogodišnjih praznika, aktuelna je tema ukrašavanja doma. Praznična atmosfera u kući doprinijeće ljepšem ugođaju i svečanijem dočeku praznika, a za to je potrebno malo kreativnosti i dobre energije.

U nastavku teksta ukazujemo na šta obratiti pažnju prilikom dekoracije doma, i kako novogodišnjim ukrasima uljepšati atmosferu.

Novogodišnja jelka

Bez jelke ne može da prođe nijedna Nova godina. Iako su prirodne jelke iz rasadnika mnogo ljepše, često je pristupačnije i praktičnije rješenje vještačka jelka. Jelka se može ukrasiti po ukusu, a najčešće su kombinacije ukrasa u dvije boje, poput crvene i zlatne ili plave i srebrne.

Dekoracija prozora

Oslobodite svoju maštu i uz pomoć spreja za prozore našarajte željene oblike,lijepo će izgledati lampice obmotane oko garnišne na prozoru ili ih jednostavno dekorišite kao na slici, uz pomoć kugli različitih veličina koje su nanizane na kanap ili ukrasne tračice.

 Novogodišnji aranžmani za stolove

Za mali sto u dnevnom boravku može se lako napraviti ukrasni aranžman. Sve što je potrebno jeste vještačka grana. Na dasku ili u drvenu činiju postavite granu, namjestite je tako da odgovara obliku u koji ste je stavili. Potom je ukrasite trakom, kuglama i dodajte jednu ili više svijeća.

Dekoracija ulaznih vrata

Neozaobilazni korak tokom dekorisanja doma jeste i ukrašavanje ulaznih vrata. To možete postići efektnim vijencima s novogodišnjim ukrasima ili vijncima s porukom kao na slici.

 Svijeće

Svijeće su jedan od najboljih načina za dobijanje tople i svečane atmosfere u prostoriji.

Dodaci od pletiva

Pletene čarape u koje možete da stavite bombone ili poklone za vaše najdraže, ali i ćebad od pletiva odličan su dodatak svakom enterijeru tokom zime. Preporučuje se bijela, crvena ili zelena boja, kako bi se  postigla praznična atmosfera.

 

Izvor: mogujatosama/injournal