DRUŠTVO PREPORUKA

MOJKOVAC – ĐURĐEVIĆA TARA: Zbog odrona zaustavljen saobraćaj

 

 

U Crnoj Gori se danas saobraća po mokrim i klizavim kolovozima i uz mjestimično smanjenu vidljivost. Učestali su odroni na putevima koji vode pored rijeka i kosina, a na pojedinim dionicama ima zaostale vode na kolovozu. Vozačima se savjetuje oprezna i pažljiva vožnja prilagođena vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Zbog odrona je obustavljen saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac-Đurđevića Tara, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG.

Na putevima na kojima su u toku radovi neophodna je dodatna pažnja i poštovanje postavljene signalizacije. Danas neće biti obustave saobracaja na putu Nikšić-Vilusi.

Na magistralnom putu dionica Trubjela-Vilusi u toku su radovi na rekonstrukciji puta. Obustave saobraćaja za sve vrste vozila od 9 do 12 i od 14 do 16 sati. Van ovih termina saobraćaj se na mjestu izvođenja radova obavlja naizmjenično jednom trakom.

Privremeno će od 11. novembra od 7 časova do 17. novembra do 17 časova zbog izvođenja radova na izgradnji pješačkog mosta preko magistralnog puta u Mojkovcu doći do obustave saobraćaja, a saobraćaj će se usmjeravati u navedenom terminu na lokalne saobraćajnice.

Do 18. novembra zbog izvođenja bušačko/minerskih radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog Pljevlja –Metaljka odobrava totalna obustava saobraćaja je za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 i od 13 do 15 časova.

Do 15. novembra zbog asfaltiranja na regionalnom Berane-Petnjica lokalitet Budimlja-Groc doći će do totalne obustave saobraćaja u terminu od 9 do 14 sati.

Do 1. decembra, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta Krstac-Ivanova korita dionica Međuvršje-Ivanova korita, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 i od 15 do 17 sati.

Do 6. decembra zbog izgradnje zidova (w12 i w15 k1) na regionalnom putu Berane-Kolašin u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice-Jelovica doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila.

Do 30. decembra zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta Barski most-Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Na magistralnom putu Plužine-Šćepan polje, lokalitet brana hdroelektrana Piva zbog obavljanja radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u intervalu od 7 do 18 sati..

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta Cerovice –Rogami dionica Rogami-Spuž, odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije u zoni izvođenja radova.

Radi se na rekonstrukciji puta Dinoša – Cijevna zatrijebacka, a promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30 do 15.30 časova.

U protekla 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba teže, a šest lakše povrijeđeno.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999.

Mn.M.

Foto: Podgorički vremeplov