DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Proslava 15 godina uspješnog poslovanja Grawe osiguranja u Crnoj Gori (foto)

Kompanija Grawe osiguranje proslavila je 15 godina uspješnog poslovanja na crnogorskom tržištu osiguranja. Bila je to prilika da se okupe brojni ljudi zaslužni za lidersku poziciju Grawe osiguranja u Crnoj Gori i Grawe koncerna uopšte, predstavnici finansijskog i bankarskog sektora Crne Gore i regiona, te partneri i saradnici.

Gost iznenađenja, a ujedno i domaćin kad god i gdje god Grawe slavi uspjeh -Franc Harnonkort Unfercagt, potomak nadvojvode Johana, osnivača Grawe-a i počasni predsjednik Grawe Fermegensfervaltung pozdravio je posjetioce na crnogorskom jeziku.

-Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svima koji su učestvovali u razvoju Grawe osiguranja u Crnoj Gori. Htio bih da se zahvalim predstavnicima austrijske ambasade u Crnoj Gori, predstavnicima institucija sa kojima Grawe u Crnoj Gori sarađuje kao i svim saradnicima Grawe osiguranja, jer bez njih ne bismo mogli postići ovakav uspjeh.Posebnu zahvalnost upućujem našim klijentima koji su nam ukazali povjerenje-kazao je počasni predsjednik Grawe Fermegensfervaltung.

On je podsjetio da Grawe koncern postoji 196 godina i naglasio da je siguran da će u narednim godinama poslovanja Crna Gora biti izuzetno važna.

Predsjednik Odbora direktora Grawe Podgorica Marko Mikić prisjetio se perioda kada je osnivano Grawe osiguranje u Crnoj Gori.  

-Vjerovali smo u Crnu Goru, vjerovali smo da Grawe može opstati ovdje i da građanima Crne Gore treba ono što mi donosimo. S našim principima naišli smo na razumijevanje vas-najboljih saradnika na svijetu. Jer, siguran sam da nema osiguranja koje ima saradnike kakve ima Grawe. Svaki vaš uspjeh je i naš zajednički uspjeh. Velika ljubav i veliko razumijevanje naših klijenata i izuzetan rad i uspjeh saradnika doveli su dotle da je kompanija Grawe Crna Gora jedna od najstabilnijih i najunosnijih u Koncernu-naglasio je Mikić.

Predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Uroš Andrijašević kazao je da je Grawe osiguranje kompanija koja je, zahvaljujući odgovornom upravljanju i rukovođenju, svoju poziciju gradila i izgradila  do nivoa liderske na našem tržištu kada je u pitanju oblast životnih osiguranja sa trenutnih 40 odsto učešća.

-Svih ovih godina Grawe osiguranje je poslovalo uvažavajuću principe društvene i svake druge vrste odgovornosti, što je nama u Agenciji jako značajno- kazao je, pored ostalog,  Andrijašević.

On je istakao da smatra da je tržiste osiguranja u Crnoj Gori tržište potencijala i šansi, te da će Grawe uvijek ,,imati prostora na našem tržištu“.

Tokom svečanosti istaknuto je da je ,,odgovornost i teret dobrih odluka koji je nagrađen uspjehom i liderskom pozicijom“ najvećim dijelom ponijela izvršna direktorica Grawe osiguranja u Crnoj Gori  Maja Pavličić, koja je u kompaniji od osnivanja.

-Iz godine u godinu mi bilježimo veliki uspjeh, odlične rezultate, veliki broj ugovora, ali sve to ne bi bilo moguće i uz veliku podršku koju smo imali i imamo od Koncerna, da nema mojih dragih saradnika iz Grawe osiguranja-kazala je Pavličić.

Ona je izrazila zahvalnost svima koji su doprinijeli uspješnom poslovanju Grawe osiguranja.

Gosti su bili u prilici da pogledaju kratki film o Grawe kompaniji koja zapošljava 13 osoba i ima više od 40.000 osiguranika. Navedeno je, pored ostalog, da je kompanija u 2018. godini ostvarila bruto poslovni rezultat od 2,7 miliona eura sa ukupnom aktivom koja iznosi gotovo 55 miliona eura.

– Sa zadovoljstvom, već sada se može konstatovati da će u godini jubileja biti postignut najbolji poslovni rezultat od osnivanja.Sve ovo, uz bogatu istoriju, svjedoči o uspjehu i bogatstvu kompanije. Ali, pravo bogatstvo Grawe koncerna su ljudi-rečeno je tokom proslave.

U skladu sa opredijeljenošću ka društvenoj odgovornosti, kompanija je uputila donaciju od pet hiljada eura Dječijem domu ,,Mladost“ iz Bijele.

Nagrađeni su i zaposleni koji u  Grawe rade više od 10 godina.

Nakon oficijelnog dijela programa, u zabavnom je nastupio bend ,,Senkina đeca“.

This slideshow requires JavaScript.

Mn.M.

Foto: B. Šekularac