MODA SLAJDER

,,AVON” PREDSTAVIO PRVU VEGAN SKIN CARE KOLEKCIJU ,,DISTILLERY”: Promocija čiste ljepote bez kompromisa

Kompanija ,,Avon” ekskluzivno je za region predstavila večeras u ,,The Living Roomu” ,,CentreVille Hotel & Experiencesa” u Podgorici prvu vegan skin care kolekciju pod nazivom ,,Distillery”.
U pitanju su potpuno prirodni proizvodi prikladni za vegane, bez mirisa, bez alkohola, bez parfema, alergološki, klinički i dermatološki testirani, bez filera koji razblažuju sastojke i bez hemijskih sastojaka.
Advertising&PR supervisor kompanije ,,Avon” za Adriatik regiju Milica Savinšek rekla je na početku prezentacije da se nada da je ovo samo početak druženja.
– Vjerujem da je svako od vas bar u jednom trenutku malo zastao, razmislio o ovom ubrzanom tempu života, razmislio što to unosi u sebe, počeo odgovorno da konzumira, da bira proizvode koje nanosi i unosi u sebe i taj trend je zahvatio i beauty industriju. Kompanija ,,Avon” već 132 godine odgovara na potrebe i zahtjeve širom svijeta i prati trendove u beauty svijetu. Zato mi je večeras izuzetna čast što ćemo vam predstaviti prvu vegansku skin care kolekciju ,,Distillery”. To je kolekcija koja promoviše čistu ljepotu, ljepotu bez kompromisa. Sastoji se od pet ekoloških proizvoda koji sadrže visoko koncentrovane najkvalitetnije sastojke kao što su ulje jojobe i ulje kajsije i sve to je spakovano u ekološku ambalažu – kazala je Savinšek.
Izvršni direktor ,,Avon Cosmetics Montenegro” Filip Popović je istakao da su u ovoj kompaniji svjesni da sve više ima društveno odgovornih potrošača, koji odgovorno konzumiraju i vode računa o sebi i zato su danas predstavili prvu vegansku skin care kolekciju ,,Distillery”.
– ,,Distillery” kolekcija je rezultat višegodišnjeg rada i veoma sam ponosan što smo uspjeli da kreiramo kolekciju proizvoda koja pruža čistu ljepotu bez kompromisa, da ponudimo proizvode kreirane sa 100 posto koncentrovanim sastojcima. Bez dodataka, koji bi čiste proizvode na bilo koji način razblažili. Radujem se što smo uspjeli da našim potrošačima u Crnoj Gori omogućimo vezu sa čistom prirodom i sa nestrpljenjem očekujemo prve utiske – kazao je Popović.
On je dodao da je posebno ponosan na kompaniju za koju radi ,,Avon”,  zatim kolege sa kojima radi, ali ono što ga čini najponosnijim jeste to što je ,,kompanija ,,Avon” kompanija za žene.”
– Kad kažem žene, to znači da se mi borimo za finansijsku stabilnost žena, za zdravlje žena i mi se borimo za ljepotu žena. Tako da ne postoji način da budem ispunjeniji nego kad znam da radim za firmu koja se bori za tri najbitnije stvari za svaku ženu – istakao je Popović.
Kaže da nova linija ,,Avona” ,,Distillery” za njega predstavlja posebnu čast, jer je od 13. godine vegetarijanac.
,,Avon” beauty trener Jovana Trifunović predstavila je nakon toga pet proizvoda iz kolekcije ,,Distillery”.
– Ova kolekcija nastala je nakon višegodišnjeg istraživačkog rada Avon tima koji su imali želju da kreiraju novi standard ljepote i prema sve većoj potrebi korisnika oni su došli na ideju i imali su želju da naprave jednu ovakvu čistu kozmetiku koja je potpuno veganska, sa visoko koncentrovanim aktivnim sastojcima i koja je alergološki, dermatološki i klinički testirana, a ono što ne sadrži ova kolekcija jesu sastojci životinjskog porijekla, alkohol, esencijalna ulja, mineralna ulja i hemijski zaštitni faktor. Važno je da je ekološki prihvatljiva zato što koristi reciklirajuća pakovanja, reciklirajući karton, staklene ambalaže u kojima se nalazi proizvod, teglice, umjesto plastičnih zatvarača koristimo aluminijumske i koriste se papirne ambalaže – istakla je Trifunović.
Prvi predstavljeni proizvod bio je balm za čišćenje lica pod nazivom ,,Clean break” koji ima voćkasto-puterastu teksturu i dubinski čisti kožu, otklanja šminku, rastapa sve voskove koji se nalaze u make-upu, a koža ostaje njegovana i glatka. Ima u sebi 100 posto čisto ulje kajsije, kako puter, puter od manga i ekstrakt krastavca.
Naredni je bio ,,C shot”, koji predstavlja vitamin C u prahu. Ima u sebi 100 posto čistog koncentrovanog vitamina C koji koji je odličan antioksidant, štiti kožu i pročišćava je od negativnih spoljnih uticaja, te daje koži blistavost. Ne koristi se samostalno, već miješa sa dnevnom, noćnom kremom ili serumom.

Treći proizvod bio je ,,Purify serum”. On je koncentrat aktivnih sastojaka koji ojačavaju cijelu strukturu kože i obnavlja je konstantno. Sadrži ulje jojobe, fitol i vitamin E. Trifunović je podsjetila da je ,,Avon” među prvim kompanijama koja je došla do saznanja da je fitol odličan i za kožu i jedina kompanija koja je to iskoristila u kozmetičke svrhe.
Sljedeći proizvod bila je dnevna krema ,,Shade the day” sa SPF 25. Ovaj proizvod je ,,pet u jedan”, štiti kožu, daje mat efekat, pročišćava, hidrira i odlična je priprema za šminku. Sastojci su mineralni SPF (nema vještačkih sastojaka kada je SPF u pitanju), vitamin E, sto posto prirodni glicerin i destilovani ekstrakt ruže.
Na kraju, predstavljena je noćna krema ,,Sleep potion”. Obogaćena je koncentrovanim aktivnim sastojcima, intenzivno regeneriše kožu tokom noći uz pomoć sodium hijaluronata, sto posto biljnog glicerina, niacinamida i uree.
Preporuka je da se proizvodi, nakon otvaranja, drže na hladnom, u frižideru.

This slideshow requires JavaScript.

Na predstavljanju su bili modni kreator Lazar Ilić, te crnogorski blogeri i influenseri.
– Kao jedini muškarac na većini svih događaja ovakvog tipa u Crnoj Gori, neko sam ko je probao raznorazne bilo skin care linije, bilo da su to puderi, šminka, bilo šta. Ovo je jedna prezentacija koja je tek počela da se organizuje u ,,Avonu” i mnogo se radujem tome zato što sam neko ko za ,,Avon” zna otkako znam za sebe praktično i onda u neku kompaniju koja ima toliki niz godina rada imam povjerenje. Oni imaju pristupačnije cijene i onda apsolutno svi ljudi mogu da priušte to sebi. Sa zadovoljstvom ću pogledati ove proizvode i testirati ih na svojoj koži da bih mogao kasnije svojim pratiocima da ih preporučim. Sve pohvale za njih i drago mi je što su krenuli u ovako jednu prezentaciju- rekao je Ilić  poslije prezentacije.

Milena Pajović  kazala je  da dugo koristi ,,Avon” proizvode, posebno kreme za lice.
– Sve što je novo uvijek isprobam, tako da jedva čekam da probam ovu liniju. Mislim da će biti fenomenalna, pogotovo zato što je sva na prirodnoj bazi i to svakoj koži mora da odgovara – rekla je Pajović.
Cjelokupna ,,Distillery” kolekcija će biti premijerno dostupna u Avon brošuri od 17. oktobra.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac