MAGAZIN SLAJDER

BALERINA ANA PATRIĆ U OGLEDALU: Međusobno poštovanje osnova je dobrog biznisa

Balerina Ana Patrić smatra da balet kao stil života ojačava, tjera čovjeka da zaviri van granica svojih mogućnosti i otkrije da uvijek može da uradi više i dalje. Svoje prve korake je načinila u KUD ,,Zahumlje” u Nikšiću, a baletsku školu zavšila je u Umjetničkoj školi za muziku i balet ,,Vasa Pavić” u Podgorici. Kada je napunila samo 20 godina odlučila je da osnuje svoj baletski studio ,,Odette” i tako je počela da širi baletsku umjetnost u Nikšiću. Priznaje da je ranije bilo momenata kada su joj kroz glavu prolazile misli da je bolje da odustane od ove priče, ali nije to učinila, zahvaljujući podršci roditelja i brata. Ana kaže da napredak dolazi samo upornim radom na sebi. Važno je, kako kaže, sačuvati svoj mir i strpljenje. Uspiješna mlada balerina je, takođe, i koreografkinja u Umjetničkom studiju ,,Luna”. Naša je današnja gošća u rubrici ,,U ogledalu”.

Na šta Vas asocira djetinjstvo?

– Djetinjstvo me asocira na vazduh koji je mekši, na boje koje su svijetlije, na istinsku umjetnost koja se vrednuje, kao i na ljudskost kakvu današnje generacije još uvijek nisu susrele.

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?

– Moj prvi honorar je zarađen od prodaje polovnih knjiga na platou robne kuće u Nikšiću, a donešen je kući kao orden.

Na čemu insistirate u poslu?

– U mom poslu insistiram na međusobnom poštovanju, u svakom smislu. Smatram da je poštovanje osnova svakog dobrog biznisa, ali i bilo kakve komunikacije između ljudi.

Koju knjigu/film bi preporučili?

– Definitivno bih preporučila od Hermana Hessea ,,Demijan”, zatim ,,Vaskrsenje” od L.N. Tolstoja i filozofsku fikciju ,,Glad” od Knuta Hamsuna koju sam pročitala u jednom dahu.

Što se tiče filmova, tu možete izlistati sva Tarantinova ostvarenja. 🙂

Koje jelo najviše volite?

– Avokado – u bilo kojem obliku.

Šta je potrebno za pravu ljubav?

– Realna ljubav.

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

– Vjerovatno nekoga od slikara postimpresionizma, recimo, Vinsenta Van Goga kao umjetnika koji je postavio velike izazove modernom, savremenom slikarstvu.

Putovanje koje pamtite?

– Canton Jura, Porrentruy u Švajcarskoj

Pjesma vašeg života je?

– Alter Bridge – Broken Wings.

N.Đ.