DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Saobraća se po suvim kolovozima

Saobraća se po suvim kolovozima. Intenzitet saobraćaja je umjeren do pojačan u većem dijelu zemlje. Na dionicama gdje se izvode radovi važi izmijenjen režim saobraćaja, zbog čega je pored pažljive vožnje, neophodno poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.
Odobrava se korišćenje dionice regionalnog puta R-4, Pljevlja-Đurđevića Tara, lokalitet Pljevlja-Odžak, radi organizacije sportske manifestacije V Biciklijada ,,Pljevlja 2019”, koja će biti održana sjutra, sa početkom u 9 sati.
Na magistralnom putu M-6, dionica Trubjela-Vilusi, u toku su radovi na rekonstrukciji puta. Saobraćaj se na mjestima izvođenja radova obavlja jednom trakom naizmjenično i povremena je obustava ne duža od deset minuta.
Na magistralnom putu M-21, Barski Most-Ribarevine, na dionici obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Do 1. septembra zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona na sljedećim djelovima magistralnih puteva:
M-2, Podgorica-Sotonići-Petrovac
M2 i M2.4 GP. Debeli Brijeg-Herceg Novi-Kotor-Tivat-Budva-Bar-GP Sukobin
M2.3 Podgorica-Cetinje-Budva
Zabrana se odnosi na svaki dan u sedmici u vremenu od 17 do 22 sata. Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu. Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materijala na dijelu magistralnog puta M-2, od Graničnog prelaza Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.