DOM PREPORUKA

BABY FOOD FACTORY: Najsavremenija fabrika dječije hrane u regionu

Kompanija Baby Food Factory, specijalizovana za proizvodnju kvalitetne i ukusne dječije hrane pod sopstvenim brendom „Nutrino“, juče je u Podgorici organizovala radni ručak i druženje sa novinarima, i tom prilikom predstavila proizvode brenda Nutrino.

Priča o fabrici dječje hrane – Baby Food Factory, počela je 2016. godine, sa idejom izgradnje domaće fabrike koja će proizvoditi kvalitetnu dječiju hranu za tržište čitavog regiona.

-Više od 25 godina iskustva patnera u ovom projektu, srpskog investitora Gorana Vukovića i porodica osnivača kompanije Nelt, kao i misija da se najmlađima i njihovim majkama ponudi visoko kvalitetna i zdrava dječija hrana, rezultirala je otvaranjem najsavremenijeg fabričkog pogona u Dobanovcima, kod Beograda – kazali su iz kompanije.

Na 35.000 kvadratnih metara izgrađen je pogon sa najmodernijim postrojenjima, a činjenica da je riječ o ,,greenfield” investiciji u iznosu od 34 miliona eura, čini Baby Food Factory najvećom domaćom investicijom u prethodnoj godini. Fabrički pogon opremljen je visoko efinkasnom, procesnom i tehnološkom opremom, koja garantuje proizvodnju koja zadovoljava visoke standarde kvaliteta i bezbjednosti dječije hrane.

-Dnevni kapacitet podrazumijeva 50 tona dječije hrane koja se proizvodi pod sopstvenim brendom ,,Nutrino”, i koja će se pored domaćeg i regionalnog, naći i na tržištu jugoistočne Evrope, Ruske Federacije, i ,,Zajednice nezavisnih država” u kojoj su Azerbejdžan, Bjelorusija, Jermenija, Kanzahstan, Kirgistan, Moldavija, Rusija, Tadžikistan i Uzbekistan. Briga o pravilnoj i zdravoj ishrani djeteta, jedna je od najvažnijih zadata kompanije Baby Food Factory. Misija kompanije, da svakoj majki pruži zdrav izbor za njeno dijete i na taj način doprinese zdravoj budućnosti generacija koje dolaze, ogleda se u svakom dijelu proizvodnog procesa – kažu iz Baby Food Factory.

Tim kompanije ističe da je izuzetno ponosan na činjenicu da su cijeli proizvodni prostor, laboratorija i logistički hodnici uređeni po standardima takozvanih ,,panel čistih soba”.

-Radi se o standardima koji podrazumijevaju potpuno odsustvo nečistoće, i uslovima koji se koriste u operacionim salama i farmaceutskim postrojenjima – kažu iz kompanije.

Baby Food Factory nudi kompletan asortiman dječije hrane koji čine žitne kaše, ready to drink žitne kaše, sokići i pirei u staklenoj ali i novoj, mekanoj pauč ambalaži.

-Mikrobiološku ispravnost proizvoda garantuje proces pasterizacije, a način sterilizacije teglica na visokim temperaturama onemogućava razvoj mikroorganizama i obezbjeđuje duži rok trajanja, iako u proizvodima nema konzervanasa i dodataka. Nutrino ukusi i kombinacije namirnica kreirani su tako da zadovoljavaju nutritivne potrebe svake faze razvoja djeteta – navode iz fabrike dječije hrane.

Nutrino kašice su u nekoliko varijanti, od voća, povrća i mesa, a svaka namirnica je posebno birana uz strogu kontrolu kvaliteta. Voćni Nutrino pirei  obuhvataju raznovrsne kombinacije voća, sa žitaricama, keksom, sirom ili pavlakom. Nutrino suve žitne kašice proizvode se od prirodnih sastojaka i dodatno su obogaćene sa 13 vitamina i tri minerala koji ne podliježu termičkoj obradi, što im omogućava da sačuvaju sva hranjiva svojstva. Nutrino mlekice su tečne žitne kaše, spremne za upotrebu, sačinjene od mlijeka i žitarica koje, zbog obilja vlakana, djetetu daju osjećaj sitosti. Nutrino u svom asortimanu nudi i sokiće od sočnog voća, pravljene po specijalnoj tehnologiji koja omogućava da se sačuva prirodni, slatki i voćni ukus.

Nutrino proizvodi nalaze se u maloprodajnim objektima širom Crne Gore.

 

PR