MODA SLAJDER

INTERNACIONALNI MODNI FESTIVAL ,,PORTO MONTENEGRO 2019”: Kreacije će predstaviti Sylvio Giardina, Luisa Beccaria, Michael Cinco, ,,Who is on next”, Albino Teodoro, Davide Grillo i Rami Kadi

Na Drugom izdanju Internacionalnog modnog festivala ,,Porto Montenegro 2019”, koje će biti  održano 18, 19. i 20. jula u prostoru ,,Synchro” Porto Montenegra, kolekcije će prikazati Sylvio Giardina, Luisa Beccaria, Michael Cinco, ,,Who is on next”, Davide Grillo, ,,Albino Teodoro” modnog dizajnera Albina D'Amata i Rami Kadi, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u maloj sali hotela ,,Podgorica”.

Vlasnica agencije ,,Fabrika” Vesna Mandić istakla je da će ove godine biti šest kreatora.
– Drago nam je da je jedan ovakav događaj već poslije prve godine postao brend, što nimalo nije lako niti je često. Ono što mi je posebno drago, uspjeli smo da okupimo kreatore različitih senzibiliteta, godina, stilova, tippova mode i religija. To su kreatori koji su izuzetno važni i pozicionirani u svijetu mode – kazala je Mandić.
Svečano otvaranje obilježiće 18. jula izložba ,,Vertigo” u muzeju Zbirka pomorskog nasljeđa-Porto Montenegro. Ovaj projekat predstavlja instalaciju sa art modelima najnovije kolekcije Italijanskog kreatora visoke mode Sylvia Giardine. Izložba će trajati do 21. jula. Kako Mandić najavljuje, biće to pravi spoj umjetnosti i mode.
Druge večeri, 19. jula, u prostoru ,,Synchro” Porto Montenegra publika će biti u prilici da pogleda modnu reviju pod nazivom ,,The best from Who is on next by Simonetta Gianfelici”. Simonetta Gianfelici je manekenka i skautkinja i ona dolazi sa dizajnerima Albinom D'Amatom i Davideom Grillom. Ovo su kreatori nove generacije i bili su pobjednici ovog takmičenja. Pored njih, kreacije će predstaviti nova zvijezda svjetske mode, libanski kreator Rami Kadi.
Treće večeri posjetioci će u ,,Synchru” vidjeti kreacije Luise Beccahrije i Michaela Cinca.
Senior PR i Marketing Manager Porto Montenegra Danilo Kalezić istakao je da je Porto Montenegro htio da napravi nešto mnogo veće.
– Drago mi je da smo ostali vjerni muzeju Pomorskog nasleđa i nečemu što je interakcija između mode i kulture i onom po čemu je Porto Montenegro prepoznat. Uz Vesnu i ,,Fabriku” i sve ljude s kojima sarađujemo, pokazujemo da Crna Gora postaje ozbiljna turistička destinacija kada su neobični događaji u pitanju. Kada postavite jednu modnu reviju i njihov set u jedan ,,Synchro”, bivše Arsenalovo nasljeđe koje sada postaje svjetska pozornica, kada brojni mediji iz cijelog svijeta kažu da nikada nisu bili u takvom prostoru i gledali takve vrste modnih manifestacija sa jednom od najdužih runwaya koji su se ikada pravili i kad čitavo naselje živi modom cijele sedmice, svi naši zakupci, njih gotovo 80, žele da se na svoj način uključe i pokažu da je destinacija zaista onakva kakva jeste, Grad Tivat koji se sve više uključuje na svoj način, Turistička organizacija i brojni drugi partneri, to pokazuje da zaista radimo dobre i prave stvari. Vjerujem da je ovo početak i da će 18, 19. i 20. jula gosti uživati u Tivtu, u Porto Montenegru, uz IFF 2019 – rekao je Kalezić.
PR i Marketing Manager hotela ,,Regent Porto Montenegro” Elena Ljiljanić podsjetila je da ,,Regent” ove godine bilježi petu godišnjicu poslovanja.
– Čast je biti dio ovakve organizacije. Naše geslo ovog ljeta je ,,Summer extraordinaire”, odnosno ,,Izvanredno ljeto”, dok Porto Montenegro ima vrlo lijepo geslo ,,Life less ordinary”, odnosno ,,Neobičan život”, ,,Život samo ne običan.” Naime, ,,Fabrika” i Međunarodni modni festival se idealno uklapaju u ovakve strategije i ovakve vrste vizija. Interesovanje naših vlasnika stanova, zakupaca i široke kako međunarodne, tako domaće i regionalne javnosti je izuzetno veliko za drugo izdanje IFF-a. Pored toga što je Crna Gora luksuzna turistička destinacija, ona je i vrlo relevantanta modna adresa. Izuzetni komentari zvijezda revija prošle godine nas obavezuju na još bolje gostoprimstvo koje Crna Gora njeguje i koje ,,Regent Porto Montenegro” ima u svom DNK – istakla je Ljiljanić.
0rganizatori su agencija ,,Fabika” i Porto Montenegro.
B.R.
Foto: B. Šekularac