MODA SLAJDER

LUŠTICA BAY: Otvoren Renault Fashion Week Montenegro

Dizajneri su sinoć zagolicali maštu ljubitelja mode prikazavši u hotelu ,,Chedi“, na Luštici Bay-u, po dva modela iz kolekcija koje će biti predstavljene na XXV izdanju Renault Fashion Week Montenegra 16, 18. i 19. aprila.
– Ovogodišnje, 25. izdanje, crnogorske mode i dizajna okupiće poznate dizajnere iz naše zemlje i regiona. Večeras smo ovdje da predstavimo nove modne trendove – rekao je organizator Crnogorske nedjelje mode i direktor Nacionalne modne komore Crne Gore Srđan Lubarda.
Program je otvoren nastupom ovogodišnjih predstavnika Crne Gore na ,,Eurosongu“, grupe ,,D-moll“, koji su otpjevali pjesmu ,,Heaven“.
Prikazivanje po dvije kreacije iz kolekcija počelo je svečanim haljinama Nataše Pejović. Turski brend ,,Joy Miss“ predstavio je dvije kreacije u crnoj boji. Uslijedile su tri bajkovite kreacije Marine Banović-Džuver. Po dvije kreacije prikazali su i ,,Atelier Simone by Anna Simone“, Sanja Bobar, ,,Botany Montenegro“, Nada Pavlović, Tijana Medenica, Lidija Burić,,,Showroom BB“, ,,Fantasia di Jeya“, ,,Enrico Marrinelli“ i Radojka Tepavac.
Pjevačica Ivana Popović-Martinović promovisala je spot za pjesmu ,,Nevinost“ koju je za ovu priliku i otpjevala. Monika Knezović otpjevala je pjesmu ,,Nepogrješivo“.

Otvaranju Crnogorske nedjelje mode prisustvovale su brojne ličnosti iz javnog života, a među njima i gosti Chedi hotela glumačko-producentski par Jana Milić i Miša Ilić.
Nakon ovog programa uslijedila je humanitarna aukcija kreacija dizajnera, uključujući i modele Lazara Ilića, u saradnji Modne komore Crne Gore i Rotary kluba iz Budve. Prikupljeno je 1.500 eura, a novac je namijenjen Bolnici Danilo I na Cetinju, odjeljenje porodilišta. Za istu ustanovu donirano je 20 dizajnerskih haljina koje će Rotary klub, takođe aukcijom, da proda. Novac od prodaje knjige Aete Salh ,,Proces socijalizacije rodne ravnopravnosti”, takođe, biće uplaćen na račun Bolnice Danilo I na Cetinju, odjeljenja porodilišta.

This slideshow requires JavaScript.

Podsjetimo, zaštitno lice Renault Fashion Week Montenegro manifestacije je svjetski super model Marija Vujović – Vukčević, direktorica modne agencije Models INC Elite Model Look Montenegro.
Šminku i frizure potpisuje Kuća mode i ljepote “Zoran”.
Oficijelni fotografi su Nikola Pejović, Anes Lekić i Blacky foto, uz tim fotografa među kojima su Igor Radonjić, Igor Kolašinac, Filip Roganović…
Zvanična medijska podrška – FOS media.
Medijska podrška: Montenegro magazin, Pink TV, A1TV, DRS, Modni ritam, Gracia i Montenegro life.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac

(Više fotografija u foto galeriji)