DRUŠTVO PREPORUKA

JU OŠ ,,BRAĆA RIBAR”: Postignuti odlični rezultati u vannastavnim aktivnostima

Učenici škole „Braća Ribar“ iz Nikšića postigli su zapažene rezultate u vannastavnim aktivnostima, pa je tako ovogodišnja nagrada Fondacije Vukove zadužbine, za literarni rad na temu „Ruka ruku mije, obraz obadvije“, pripala učenici Katarini Vukotić. Katarina je osvojila i treće mjesto na konkursu za Međunarodni festival poezije za djecu i mlade koji je raspisao Forum teatar iz Istočnog Sarajeva.

Nagradu Crvenog krsta Nikšića, za osvojeno prvo mjesto za literarni rad na temu pomoći starim licima, osvojila je učenica Jovana Jovović.

Učenica VII razreda Sara Perišić, osvojila je treće mjesto na literarnom konkursu „Mariji s ljubavlju“, u organizaciji Fondacije „Marija Kotri“.

-Literarna sekcija okuplja sve zainteresovane učenike s ciljem da ih motiviše za čitanje, pisanje i kreativno razmišljanje. Učenici učestvuju na raznim konkursima, a prilikom obilježavanja značajnih datuma i organizovanja priredbi u školi, sarađuju sa drugim sekcijama – kazali su iz uprave ove škole.

Iz uprave škole najavljuju da će finalu Hippo takmičenja iz englekog jezika, ovu školu predstavljati učenici Milena Radulović, Janja Drašković i Ognjen Krivokapić.

-Članovi sekcije „Ljubitelji engleskog jezika“ su aktivni, pa su na proslavi Međunarodnog dana mira i Evropskog dana jezika promovisali svoj rad. Učestvovali su i u Radionici fotografije na engleskom jeziku, čiji je organizator bila Fondacija „Marija Kotri” – naveli su u saopštenju.

Takođe, direktan plasman na takmičenje „Crna Gora u ritmu Evrope“, najveće muzičko takmičenje u zemlji za djecu osnovnih i srednih škola, ostvarile su Mina Vukosavljević i Ana Gojković, koje su učenice ove škole. Takmičenje je evrovizijskog tipa, a podržano je od ambasada zemalja Evropske unije u Crnoj Gori.

– Muške i ženske ekipe u košarci, rukometu i odbojci, takođe nižu uspjehe. Iako su ovogodišnje takmičenje završili kao četvri u regiji, njihovu igru karakteriše ono na čemu im mnoge ekipe zavide, a to su borbenost, požrtvovanost i drugarstvo – dodali su u saopštenju.

Profesor Likovne kulture, Vuk Nikolić kazao je da je rad sa talentovanom djecom zanimljiv i pruža zadovoljstvo. On poručuje da je za napredak potreban rad i angažovanje.

-Raditi sa talentovanom djecom zanimljivo je i pruža zadovoljstvo. Talentovani đaci obično imaju sijaset ideja za rješavanje bilo kog ponuđenog zadatka. Iznenađuju originalnim i neočekivanim rješenjima. Talenat je potencijal, a za napredak je neophodan rad i angažovanje, kako učenika, tako i nastavnika.  Redovna nastava pruža samo neke od mogućnosti za razvoj darovitih učenika, zato su tu sekcije, a često i razgovor prije ili poslije nastave – kazao je Nikolić.