ART PREPORUKA

DŽODI FOSTER: “Bojala sam se scena sa Entonijem Hopkinsom”

Glumica Džodi Foster otkrila je kako se tokom snimanja jednog od najpoznatijih trilera svih vremena, “Kad jaganjci utihnu”, bojala svog kolege Entonija Hopkinsa.

U filmu iz 1991. Hopkins je glumio krvoločnog serijskog ubicu Hanibala Lektera, a Džodi Sterling, mladu FBI agenticu koja ga je posjećivala u zatvoru.

-Film me uopšte nije uplašio, ali Entoni Hopkins jeste – ispričala je ona.

Slavne scene u kojima Sterling i Hanibal razgovaraju licem u lice snimane su tako da se njih dvoje uopšte nijesu vidjeli, mogli su samo čuti glas druge osobe. To je bilo tako organizovano zbog komplikovanog dizajna scene zbog kojeg je bilo potrebno 20 minuta kako bi Hopkinska smjestili u zatvor.

-Kad sam snimala scene s njim, samo sam mogla čuti njegov iskrivljen i stravičan glas, ali mu nijesam mogla vidjeti lice. Morala sam gledati u kameru i pretvarati se da gledam u njega – ispričala je glumica i priznala da je to bilo uznemirujuće iskustvo za nju.

-Zadnjeg dana snimanja sjedio je pored mene dok sam jela i priznala sam mu da sam ga se jako bojala. On je rekao da je osjećao isto – kaže Džodi.

Oboje su za svoju glumu u ovom filmu osvojili Oskare.

 

Izvor: Daily mail

kud duga