DRUŠTVO PREPORUKA

BERANE: Tri učenika privedena zbog sumnje da su zlostavljali učenicu

Beranska policija je jutros Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju privela tri učenika devetog razreda Osnovne škole ,,Radomir Mitrović” iz Berana, pod sumnjom da su izvršili više krivičnih djela na račun učenice šestog razreda iste škole.

Izvor iz policije Vijestima je rekao da su prehodnih dana u cilju rasvjetljavanja dešavanja u ovoj školi privodili više lica.

-Danas smo po nalogu VDT priveli tri dječaka kojima je za sada na teret stavljeno nekoliko krivičnih djela, među kojima je i zlostavljanje – rekao je taj sagovornik.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva rečeno je da je slučaj proslijeđen kolegama u VDT-u.

Šta se tačno dešavalo, i koliko dugo u ovoj beranskoj osnovnoj školi, i da li je između ostalog bilo i seksualnog zlostavljanja, kao što se spekuliše u javnosti, biće poznato danas nakon saslušanja dječaka u VDT Bijelo Polje.

Prema nezvaničnim informacijama, dječaci devetog razreda su, tri godine mlađu, djevojčicu iz iste škole pimoravali da im donosi novac i druge dragocjenosti i time je ucjenjivali i izvodili na obilžnje izletište.

Djevojčica je, potvrđeno je iz beranske policije, u prisustvu roditelja i psihologa pregledana kod ljekara, nakon čega je otvorena istraga i pokrenut postupak najprije u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, a danas u Višem državnom tužilaštvu.

Čitav slučaj kulminirao je prošlog ponedjeljka, kada je, kako se sada saznaje, umalo došlo do obračuna roditelja djece.

Iz OŠ ,,Radomir Mitrović” se još uvijek nijesu oglašavali povodom ovog slučaja.

Izvor: Vijesti