MODA PREPORUKA

MODELING: Sedmogodišnjak neobične kose očarao svijet mode

Faruk Džejms je sedmogodišnjak koji voli video igrice, ples, fudbal, ragbi i modeling. Ipak, njegova neobična afro duga kosa privlači mnogo pažnje. Mama Boni, koja brine o njegovoj karijeri modela, svakog dana nekoliko puta uređuje Farukovu kosu, na koju potroši po pola boce regeneratora po jednom raščešljavanju.

Ipak, kaže da joj to nije teško, jer zahvaljujući starijoj djeci koja su isto iz mješovitog braka ima iskustva s ovakvom kosom i zna kako se ona “ponaša”. Jedino što joj smeta jeste to što je ljudima još uvijek čudno kad vide dječaka sa tako dugom kosom, ali Faruk je taj koji ne dozvoljava da se ona skrati.

-S modelingom smo počeli kad je Faruk imao samo šest mjeseci – priča majka, i kaže da je onda bilo lakše jer mu je kosa išla na gore.

Kako su rasli i Faruk i kosa, prirodno se spustila dolje, a onda je dječak počeo gubiti poslove u modelingu, a mami su rekli da mu mora skratiti kosu ako želi da Faruk ima posla u modnoj industriji jer je previše ličio na devojčicu.

Budući da je u svojih sedam godina Faruk već zaradio popriličnu svotu novca, Boni kaže da sve stavlja u njegov fond za školovanje, tako da dječak jednog dana sam može odlučiti šta će raditi i kako mu taj novac može pomoći. A on još nije siguran želi li biti fudbaler, model ili bankar.

 

Izvor: Agencije