DRUŠTVO PREPORUKA

HAPŠENJA U CRNOJ GORI: Krijumčarenje ljudi, vožnja u pijanom stanju, krađa i napad

Novska policija uhapsila je D.D. (38) I.D. (40) iz Nikšića, zbog sumnje da su počinil krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Nikšićani se sumnjiče da su omogućili nedozvoljeni prelazak granice dvojici kosovskih državljana u BiH.

– D.D. i I.D, su imali namjeru da ova dva lica potom vozilom taksi udruženja u kojem su zaposleni preuzmu na dogovoreno mjesto u Bosni i Hercegovini, u namjeri da ih prokrijumčare dalje, preko granice sa Hrvatskom, do Zagreba, u čemu su spriječeni akcijom hercegnovske policije – kažu u Upravi policije.

Oni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

Bjelopoljska policija je uhapsila M.R. (54) iz Nikšića jer je vozio pijan.

On je, kako je saopšteno, upravljao kamion marke ,,mercedes“ nikšićkih registarskih oznaka, a prilikom alkotestiranja utvrđeno je da je upravljao vozilom pod destvom alkohola u količini od 2,52 g/kg.

– Policija je uhapsila M.R. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja i sudu za prekršaje je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka – navode u Upravi policije.

Nikšićka policija uhapsila je M.V. (52) iz tog grada zbog sumnje da je napao maloljetnu M.K. (16).

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policija sumnjiči M.V. da je 26.novembra, na pješačkoj stazi u park šumi pod Trebjesom, oborio maloljetnu M.K. na zemlju i udarao je pesnicama u glavu.

– M.K. je zadobila teške tjelesne povrede u vidu frakture zigomatične kosti – ističu u Upravi policije.

Budvanska policija uhapsila je R.B. (27) iz Danilovgrada zbog sumnje da je počinio dva krivična djela razbojništvo i krivično djelo krađa.

Kako je saopšteno, policija sumnjiči R.B. da je ušao u kazino ,,Paladium“ i ukrao novčanik ženskoj osobi u kojem je bilo 430 eura, nakon čega je pobjegao.

R.B. je drugo razbojništvo počinio u kazinu ,,Admiral“ kada je silom ukrao od T.Š. novac u iznosu od 1.000 eura, nakon čega je, takođe. pobjegao.

Iz policije dalje navode da je R.B. tražio od N.Đ. novac u iznosu od 450 eura da se navodno fotografiše držeći novac, ali kada je oštećeni to učinio R.B. je uzeo novac iz ruke i udaljio se.

– R.B. je priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio navedno krivično djelo, a tužilac je za njega donio rješenje o zadržavanju do privoda sudiji za istragu – kažu u Upravi policije.

Izvor: CdM