MAGAZIN PREPORUKA

MILENA ĐURĐIĆ: Kad haljina ostavi pečat i najavi kolekciju

 

Crnogorska kreatorka Milena Đurđić ispratila je kolekcije koje su predstavljene na drugoj noći Crnogorske nedjelje mode i pažnju privukla odabirom haljine u nesvakidašnjoj ljubičastoj boji.

Otmena haljina, drugačija, prelijepa nijansa ljubičaste…bili su neki od komplimenata upućenih kreatorki.

Milena je pozirala našem fotoreporteru i za MNE magazin kazala da je ovaj model ujedno najava mini kolekcije koju će predstaviti u decembru.

– Skica ove haljine nastala je prije nekih 20-ak dana. Inspirisana je japanskim gradom Kjoto. Odavno sam fascinirana zemljom izlazećeg sunca, Japanom njegovom osobenom kulturom, arhitekturom, jedinstvenim građevinama, hramovima, parkovima…Sestra mi je nedavno bila u službenoj posjeti ovoj čudesnoj zemlji, te su me fotografije i video-snimci dodatno očarali. Upravo je Kjoto, carski grad bio inspiracija za haljinu koja je, u stvari, tek jedna zabilježena sentenca iz neke cjelovite dizajnerske priče  inspirisane veličanstvenim ljepotama ovoga grada-kazala je Milena.

 Ona dodaje da, u suštini, haljina djeluje jednostavno ,,kao i ovaj mirni, nenarušene ljepote grad”. Složena je forma rukava,simbolizuje,  kad se više zagledate i istražujete, razotkrivanje mnoštva skrivenih ljepota i znamenitosti ovog grada.

Da li će u najavljenoj kolekciji biti još modela u ovoj boji, Milena nije otkrila, ali je pokazala kako kreacija, formom i bojom, ostavlja  jak pečat.

Mn.M.

Foto: B. Šekularac