DRUŠTVO PREPORUKA

PETROVAC: Mahao pištoljem po kafiću i prijetio osoblju, uhapšene tri osobe

Foto: Profimedia

Budvanin B.F. (53) uhapšen je zbog sumnje da je pištoljem prijetio gostima u kafiću MTV u Petrovcu, a I.V. (26) iz Budve i strana državljanka E.Š. (23) su uhapšeni zbog sumnje da su mu pomagali nakon izvršenja krivičnog djela, saopšteno je iz Uprave policije.

-U noći između 16. i 17. avgusta građani su obavijestili policiju u Budvi da se u ugostiteljskom objektu MTV na šetalištu u Petrovcu nalazi osoba koje posjeduje oružje, i da prijeti gostima u tom lokalu. Službenici CB Budva su izašli na lice mjesta i nakon što su ustanovili da nema povrijeđenih, a u službene prostorije doveli su B.F. (53) i I.V. (26), obojicu iz Budve, i E.Š. (23), stranu državljanku rođenu u Beranama – naveli su u Policiji.

Utvrđeno je da je B.F. tada kod sebe imao pištolj marke “Pietro Beretta”, sa okvirom u kojem se nalazilo 13 metaka cal. 9 mm, od kojih je jedan metak bio u cijevi, a kojim je u više navrata prijetio osoblju i gostima, okrećući cijev pištolja u njihovom pravcu, pri čemu je lomio čaše i flaše u bašti i unutar objekta.

-Sumnja se da je E.Š, prije dolaska policijskih službenika, od B.F. uzela pištolj i stavila u svoju torbu nakon čega ga je predala I.V. tražeći od njega da ga skloni, što je on i učinio, sakrivajući ga u hidrant, u garaži stambene zgrade u kojoj I.V. živi. Pištolj je sklonjen i sakriven prije dolaska policije – ističu u policiji.

Policijski službenici su, na mjestu na kojem je bio sakriven, pronašli i izuzeli pištolj.

-O svemu je obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru. Nakon sprovođenja tužiocu uz krivičnu prijavu i saslušanja kod tužioca, lica su privedena sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru koji im je odredio pritvor do 30 dana nakon čega su sprovedeni u ZIKS – zaključuje se u saopštenju Uprave policije.