DRUŠTVO PREPORUKA

IZAZVAO SAOBRAĆAJNU NEZGODU I POBJEGAO: Nikšićanin vozio sa 3.7 promila alkohola

Nikšićka policija privela je Nikšićanina D.J.(33) koji je vozio pod dejstvom alkohola, izazvao saobraćajnu nezgodu i pobjegao sa mjesta događaja. Protiv dvije osobe, policija je podnijela prekršajne prijave jer su na mjestu gdje je dozvoljeno 80 km/h, vozili preko 180km/h.

Službenici Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su 17. avgusta oko 19.30. sati na magistralnom putu Podgorica – Bar u mjestu Goričani zaustaili vozilo marke „Mercedes“ rožajskih registarskih oznaka kojim je upravljao A.M. (32) iz Rožaja zbog prekoračenja brzine.

Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina 184 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h. Protiv A.M. je podnijeta prekršajna prijava Sudu za prekršaje i od njega je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola.

Službenici Grupe su, 19. avgusta oko 15 sati na magistralnom putu Podgorica – Bar u mjestu Goričani, zaustavili motocikl marke „BMW“ mojkovačkih registarskh oznaka, kojim je upravljao D.T. (28) iz Mojkovca. On je upravljao motociklom brzinom 182 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h. Protiv njega je podnijeta prekršajna prijava nadležnom sudu a na licu mjesta mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola.

Službenici saobraćajne policije CB Nikšić su juče uhapsili D.J. (33) iz Nikšića i priveli ga uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u Sud za prekršaje u Nikšiću.

-On je juče oko 18 sati u ulici Peka Pavlovića u Nikšiću učestvovao u saobraćajnoj nezgodi kao nepoznati vozač, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovano je vozilo kojim je upravljao D.J. i on je zaustavljen u Bulevaru 13. jula dok je upravljao pmv marke „Renault” nikšićkih registarskih oznaka. On je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 3,69 g/kg – saopšteno je iz policije.

Pripadnici saobraćajne policije tokom prethodnog vikenda (17. do 20. avgusta 2018. godine), zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja na crnogorskim putevima, izdali su 1.627 prekršajnih naloga, podnijeli 190 prekršajnih prijava, oduzeli 124 vozačke dozvole, kao i 17 pari registarskih oznaka. Takođe, lišena su slobode 42 nesavjesna vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg.

Od početka godine do 1. avgusta 2018. godine u saobraćaju je smrtno stradalo 27 lica, dok je u istom periodu 2017. godine od posljedica saobraćajnih nezgoda smrtno stradalo 40 lica.