ART PREPORUKA

VIDEO: Marko Louis objavio spot za pjesmu ,,Euridika”

Foto: Lampshademedia

Poslije brojnih rasprodatih koncerata u regionu, Marko Louis se na scenu vraća novim singlom „Euridika“ kojim najavljuje treći istoimeni album koji će na jesen objaviti za izdavačku kuću Lampshade Media.
Pjesma, inspirisana grčkom mitološkom pričom o Euridici i Orfeju, ispraćena je i video spotom snimljenim u jedinstvenom ambijentu Bitef Teatra. U spotu se pojavljuju umjetnički plesači Luka Lukić i Tamara Pjević koji svojom plesačkom interpretacijom pričaju priču o ljubavnoj tragediji. Vizualizaciju pjesme „Euridika“ je režirao Dragan Jereminov, sa kojim je Marko Louis sarađivao i ranije na spotovima za pjesme „Karika” i „Raj za avanturiste” sa prethodnog albuma Marka Louisa „Beskraj“. Tekst pjesme potpisuje Maja Radivojević dok je aranžman i muziku radio Marko Louis.

– Poslije prelijepih koncerata po cijelom regionu i divnih reakcija publike, dobio sam ogromnu energiju da započnem sa radom za novi album. Super mi ide i neću dugo čekati da ga podijelim sa svima. Nisam uopšte razmišljao koja pjesma će biti prva nego sam znao da je to ,,Euridika”. Pjesma takođe najavljuje ljetnje koncerte i festivale. Ovog ljeta ću nastupati na omiljenim festivalima kao što su Arsenal Fest, Exit, Demofest, Arlemm a biće i solo nastupa po cijelom regionu. Na Arsenal Festu 23. juna ću prvi put svirati novu pjesmu uživo i pozitivno sam uzbuđen zbog toga – izjavljuje Marko Louis.

Novi album će biti dostupan kako na digitalnim servisima, tako i prvi put na LP ploči. Singl ,,Euridika” možete preslušati na svim digitalnim servisima.

kud duga