ART PREPORUKA

SJUTRA NA PLATOU ISPRED KIC-A: Šest bendova na Gitarijadi u trci za vrijedne nagrade

Nikšićko Rocks Garden fest Gitarijada biće održano sjutra od 19h na platou ispred KIC-a ,,Budo Tomović”, a u takmičarskom dijelu predstaviće se šest autorskih bendova iz Crne Gore, potvrdili su organizatori na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

– Dogurali smo do 11. Nikšićko Rocks Garden festa. Od prošle godine tu je nova koncepcija, u okviru koje smo imali 25 koncerata u nekoliko crnogorskih gradova. Konačno smo došli do Gitarijade, koja je po meni jedna od najtežih za realizaciju. Podrška autorskim bendovima ne smije da izostane. Bez njih nema muzičke scene – kazao je ispred organizatora NVO ,,Muzika, alternativa, kultura” Damir Ibišević, koji je, između ostalog, zahvalio KIC-u na podršci, ali i pojasnio sami koncept takmičenja.

Sama manifestacija sastojaće se iz takmičarskog i revijalnog dijela. Od 19h kreće se sa takmičarskim dijelom. Predstaviće se šest bendova i to Avis (BD/KO), Štrajk mozga (NK), Sound floor (PG), Heavy Hour band (HN), Paralyzed Dream (BA) i Nervi (PG).

U revijalnom dijelu nastupiće četiri benda i to Mazzom u Fuggazzu iz Budve, Rudolf iz Kolašina, Zona isključenja iz BiH i Jesenjin iz Podgorice, pojašnjava Ibišević.

– Odradili smo tehnički dio maksimalno, bina od 100m2, 20 kilovati ozvučenja, ful rasveta, video bim… Nikšićka pivara u potpunosti je stala iza projekta, na čemu smo im neizmjerno zahvalni – otkriva organizator.

Što se koncepcije tiče, svaki autorski bend će izvesti po dvije kompozicije, a renomirani žiri će odlučiti pobjednike, koji će se boriti za vrijedne nagrade – besplatno snimanje u studiju ,,Stivi”‘ u Spužu, kao i spot, koji će realizovati ,,Yes” produkcija iz sastava Jesenjin.

Osim organizatora, na konferenciji za novinare bili su učesnici revijalnog dijela – Bojan Peko Minić iz Rudolfa, Nemanja Đurđević iz sastava Mazzom u fugazzu i Slaven Ivanović iz Jesenjina, koji su pozvali ljubitelje dobrog zvuka da manifestaciju isprate u što većem broju.

Za vrijeme trajanja Gitarijade biće i promocija nikšićkog piva – pola litra jedan ipo euro.

kud duga