DRUŠTVO PREPORUKA

DRAMA NA MORAVI: Kamion probio ogradu mosta, vozač poslije nekoliko sati spasen

Foto: Blic / RAS Srbija

Vozač kamiona koji je probio ogradu mosta kod sela Mijatovac i ostao da visi iznad Morave skoro dva sata spasen je i prevezen u bolnicu u Ćupriji. Na auto-putu Beograd – Niš kod Jagodine saobraćaj je satima bio u prekidu, piše ,,Blic“.

Promrzli vozač je iz preventivnih razloga prevezen u bolnicu u Ćupriji jer je promrzao i u stanju šoka.

Njega su iz kabine izvukli policaci, vatrogasci i putari.

Na auto-putu Beograd – Niš kod Jagodine odvijala se prava drama kod sela Mijatovac kada je kamion paraćinskih registracija srušio ogradu mosta.

Naime, do nesreće je došlo oko sedam sati jutros. Prema nezvaničnim informacijama, vozač je zaspao za volanom i zato je sletio sa puta i probio ogradu na mostu.

Kabina kamiona i dio kamiona visili su iznad Velike Morave, a vozač je satima bio zarobljen u kabini.

Na licu mjesta su bili policija, vatrogasci, hitna pomoć i spasioci.

Putari su ostali na licu mjesta i čekaju dizalicu da sklone kamion kako bi saobraćaj nastavio dalje da se odvija bez zastoja.

– Kabina kamiona, u kojoj je vozač, visi iznad rijeke, prikolica je poprečena, ali je saobraćaj ka Beogradu prohodan u lijevoj traci za putnička vozila – rečeno je jutros Tanjugu u MUP-u.

Saobraćaj na ovoj dionici bio je u zastoju i formirala se kolona vozila duga više od 15 kilometara. Za saobraćaj je cijelo jutro funkcionisala samo traka od Beogada ka Nišu.

Izvor: Blic/RTS