ART PREPORUKA

DOMINACIJA DUA LIPE NA BRIT NAGRADAMA: Bratu i sestri poručila da vjeruju u magiju


Brit nagrade uručene su večeras. Dominirala je Dua Lipa.
Program su otvorili Džastin Timberlejk i Kris Stejplton pjesmama ,,Midnight Summer Jam” i ,,Say Something”.
Prva nagrada večeras je uručena Dua Lipi za najbolju britansku pjevačicu. Kasnije je dobila i priznanje za najbolji proboj na britanskoj muzičkoj sceni.


Stormzi je osvojio priznanja za najboljeg britanskog pjevača i album godine (,,Gang Signs & Prayer”), a nagrada za međunarodnu grupu godine pripala je sastavu ,,Foo Fighters”. Rag'n'Bone Man dobitnik je priznanja za najbolji singl (,,Human”). Najbolji međunarodni pjevač je Kendrik Lamar, dok je najbolja internacionalna pjevačica Lordi. Najbolja britanska grupa je ,,Gorillaz”, dok je priznanje za svjetski uspjeh godine ponio Ed Širan. Spot godine, po izboru gledalaca, je Heri Stajlsov ,,Sign Of The Times”. Nagrada kritičara otišla je u ruke Džordže Smit.
U revijalnom dijelu nastupili su još Rag'n'Bone Man and Džordža Smit u duetskoj pjesmi ,,Skin”. Dua Lipa pjevala je ,,New rules”, Ed Širan ,,Supermarket Flowers”, ,,Foo Fighters” ,,The Sky Is A Neighbourhood”, Sem Smit ,,Too Good At Goodbyes”, Kendrik Lamar i Rich The Kid ,,New Freezer”, Rita Ora i Liam Pejn ,,Your Song”, ,,Anywhere” i ,,For You”, dok je Stormzi zatvorio veče numerama ,,Blinded By Your Grace” i ,,Big For Your Boots”.
Liam Galager pjesmom ,,Live forever” odao je počast žrtvama terorističkog napada u Mančesteru. To je ispunilo salu emocijama. Svi su ustali i pjevali, dok je svjetlost upaljača objasjala salu. Ariana Grande, koja je trebalo da nastupi i na čijem koncertu je napad i izvršen, je zbog zdravstvenih problema pojavljivanje na uručivanju Brit nagrada otkazala samo 24 sata prije događaja.
Voditelj je bio Džek Vajthol.
Na crvenom tepihu izvođačima su podijeljene bijele ruže kao znak solidarnosti s pokretom iz Holivuda ,,Time's up” (Vrijeme je isteklo) koji je osnovan u oktobru 2017. kada je nekoliko desetina žena optužilo američkog producenta Harvija Vajnstina za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.
Sličan gest je učinjen na nedavnoj dodjeli nagrada BAFTA.

This slideshow requires JavaScript.


B.R.
Foto:
Getty

kud duga