DOM PREPORUKA

URADI SAM: Prirodni ukrasi za jelku

Šišarke sa zlatnim sjajem

Prvi, očigledni korak koji je neophodan za ovaj projekat je pronalaženje šišarki. Izađite u šetnju po parku i pronađite šišarke različitih dimenzija, oblika i formi. Potom ih raširite na krpu ili neku drugu tkaninu u prostoru koji ima dobru ventilaciju kako bi se osušile.

Zatim, uzmite zlatni sprej – možete koristiti i onaj sa šljokicama. Šljokice možete dodati i posebno, ako nemate takav sprej.

Kada krenete sa bojenjem, radite u malim sekcijama – prvo isprskajte sprej, a potom pospite šljokice. Tako ofarbajte sve svoje šišarke i onda ih ostavite oko pola sata da se dobro osuše. Potom ih okrenite i ponovite postupak i sa druge strane.

Završni detalj ovog projekta je dodavanje tračice kojom ćete kačiti šišarke na jelku. Ako je moguće, kupite zlatnu ukrasnu traku, kako bi boje bile koordinirane. Takođe, ove šišarke možete koristiti i kao dio dekora za sto.

Ukrasi od sušenih citrusa

Za ovaj projekat možete koristiti limete, limun, pomorandže ili bilo koji drugi citrus. Bonus je to što će vam dom mirisati fantastično dok budete pravili ove ukrase.

Isjecite ih tanko, nakon što ste ih dobro oprali. Preporučujemo vam da ih sječete na debljinu od oko pola centimetra, kako bi imali donekle uniformisani izgled i lijepo se osušili.

Malim, oštrim predmetom kreirajte rupicu blizu kore voća, koju ćete, nakon sušenja, koristiti za dodavanje tračice kojom ćete ih kačiti na jelku.

Stavite voće na ravnu površinu i ostavite ih negdje gdje će se lijepo i ravnomjerno osušiti. Možete ih staviti na peć ili radijator, kako biste ubrzali proces. Ako koristite limun, obavezno uklonite sjemenke prije nego što ih odnesete na sušenje.

Ukrasi od štapića cimeta

Kada pomislimo na cimet, asocijacija nam je zimski period, praznici, topla čokolada ili pita sa jabukama. Samim tim, cimet je idealna stvar za dekoraciju jelke.

Za ovaj projekat, potrebni su vam štapići cimeta, bilo koje veličine. Obmotajte tanku tračicu dva puta oko grupice od tri štapića, potom vežite u čvor i ostavite dovoljno viška kojim ćete kreirati petlju za kačenje na jelku.

Ovim ukrasima možete dodati i sjeme anisa kao spektakularni detalj, pošto je ovo sjeme u obliku zvijezde i pa izgleda praznično. Odlučite gdje želite da smjestite zvijezdu i potom je zalijepite na to mesto.

Takođe, možete kombinovati sušeno voće sa štapićima cimeta i kreirati veoma interesantne ukrase. Kombinovanjem svih ovih detalja, možete okititi jelku, koja će odisati prirodom i energijom i privući pažnju svih vaših gostiju.

Izvor: Homedit/mojenterijer.rs