DOM PREPORUKA

DOM: Novogodišnje dekoracije u rustičnom stilu

Tokom praznika, rustične dekoracije mogu potpuno promjeniti izgled vašeg doma. Naravno, ne morate  u potpunosti kopirati ovaj stil kada dekorišete, posebno ako imate moderni ili savremeni dom. Eklektični pristup je u tom slučaju bolji, a dodir rustike možete stvoriti korišćenjem drvene jelke. Njene jednostavne i elegantne linije sugerišu moderan stil, dok je njena suštinska ideja zasnovana na rustičnoj privlačnosti.

Još jedna ideja za ovaj tip dekoracije je jelka napravljena od papira, koja je predstavljena na panelu od drveta. Za ovo možete koristiti i drvene palete, koje su se do sad pokalaze kao veoma korisna stvar u enterijeru. Umjetnost kreirana koncem takođe sa sobom donosi izobilje šarma.

Ukrasi kreirani u drvenim ili kartonskim kutijama braon ili bronzane boje takođe doprinose rustičnom efektu. Kreiranje nečega ovakvog je veoma jednostavno – potrebna vam je samo kutija, kombinovana sa ukrasima i zimzelenim grančicama. Savršeno će izgledati na kaminu, polici, vitrini ili stočiću za kafu.

Šišarke su sjajni dekorativni element, bez obzira na stil vaše praznične dekoracije, a odlično se uklapaju uz rustični ambijent. Na primjer, šišarke možete pretvoriti u mini jelke i obojiti ih zlatnom bojom, zarad malo dodira glamura.

Šišarke u kombinaciji sa zelenilom mogu se koristiti za kreiranje elegantnog i prazničnog dekora za trpezu. Uz pomoć zimzelenih grančica možete kreirati grilandu i potom je dekorisati šišarkama, stvarajući kontrast.

Ako imate jednu veću šišarku, možete je pretvoriti u fenomenalni praznični ukras. Stavite je u nisku i široku teglu, koju ćete potom napuniti pamučnim vlaknima, poput onih koje koristimo za punjenje jastuka. Vrhove šišarke ofarbajte bijelom bojom ili koristite lažni snijeg u spreju. I eto je – rustična ljepota u svom sjaju.

Svijeće su uobičajeno obavezni detalji u rustičnim enterijerima, i uopšte bilo kom prazničnom dekoru. Možete nabaviti i LED svijeće koje će vas poštedjeti opasnosti od požara, ali i muke čišćenja fleka od voska.

Praznični vijenci su klasični dio dekoracije, a svoj jedinstveni vijenac možete napraviti od grančica. Sve što vam je potrebno je komad kartona, juta, grančice, trake i lijepak. Na karton zalijepite grančice i potom centralni dio dekorišite vrpcom u prazničnom duhu. Od jutene trake možete kreirati još jednu varijaciju na ovu temu, koja će izgledati fantastično.

Drvo je generalno rustičan materijal, posebno u svom sirovom i prirodnom obliku. Od nekoliko komada drveta možete kreirati držače za svoje praznične svijeće, što je malo komplikovaniji i zahtjevniji projekat, ali rezultat koji se na kraju dobija je sjajan. Ovakve svijeće idealno se uklapaju sa mini jelkama koje su kreirane od kanapa, a prave se veoma lako. Potreban vam je samo komad kartona, lijepak, kanap i makaze. Možete im dodati malo glamura, ako ih probušite i kroz dobijene rupice provučete praznične lampice.

Izvor: mojenterijer.rs