KOLUMNE

PORUKA JAČEM POLU: Ne nasjedajte na ženske fore

U otvorenom pismu savjetovala je muškarce šta da rade ako ih pozove bivša djevojka.

Kad ti se javi bivša koja te je ujela za srce, slobodno pomisli da je odjednom ukapirala da si u stvari genijalan lik, šarmantan, zanimljiv i jednostavan za život.

Da, najvjerovatnije je da je ispalo onako kako si pomislio kad te je ostavljala: da će te od blata praviti i da će se gorko kajati, da bez tebe neće moći da se snađe, da je niko neće učiniti srećnom kao što si to mogao ti. Ali, neka te ne zavara boja njenog glasa, ni to što umilno izgovara nadimak koji ti je dala dok ste se voljeli, neka ti to što kaže da te je sanjala baš sinoć pa je zato morala da ti se javi, ne pomuti razum i ne dozvoli tvom razbuđenom egu da pomahnita.

Ili, ako ti se javi usred noći, (jer smatra da na to ima pravo, pošto si ti nekako – njen) razdragana, da bi te pitala kako se zove glumac koji je igrao u filmu koji ste gledali onda kad ste bili jedini posjetioci u bioskopu, pošto upravo igra asocijacije sa drugaricama pa ne može da se sjeti; ili ako ti samo kaže da zove da čuje kako si i da biste mogli da odete na kafu, drugarski, nemoj da se gledaš u ogledalu, popravljaš frizuru, uvlačiš stomak i povjeruješ kako je došla maca na vratanca.

Ona je čula da si se zaljubio. Ili te je vidjela sa njom, negdje, u kafiću. Vidjela te je u kolima, i njenu raspuštenu kosu na sjedištu tvog automobila, za koje misli da joj zauvijek pripada. Ona je čula da si ponovo srećan i rekli su joj da ste sjajan par i da se izvrsno dopunjujete i ona, koja te je ujela za srce, to ne može da podnese.

Ona ne može da podnese da si je prebolio.

Zato te zove.

Jer ne može da vjeruje da više nijesi tu, nadohvat ruke. Jer imaš svoj život. Bivša te neće zvati ako si nesrećan, u problemima, očajan, sam i luzer. Bivšoj se rašire oči na tvoju sreću – zove te da bi se takmičila sa onom koja je došla poslije nje. Pošto, ona veruje da je to sve za nju, luk i voda, jer si ti njena vječita osvojena teritorija.

Ti si ono što ona podrazumjeva, ono na šta ona uglavnom ne misli, sve dok se nije pojavila ona koja je zauzela njeno mjesto. Jer, kao što je poznato, muškarci su ljubomorni na prethodnike, ali žene su ljubomorne na naslednice. Tako da, kad ti se javi bivša, ne nasjedaj.

Ne javljaj se uopšte kad te pozove. Izbriši odmah sve njene poruke. Blokiraj joj pozive. Pošto, nijesi ti bolji frajer zato što te ona zove, nego si postao bolji frajer zato što si krenuo naprijed.

Autorka: Mirjana Bobić Mojsilović

Izvor: Kurir