DRUŠTVO SLAJDER

O.C. BONA FIDE: Podsjećanje na događaj ,,Tradicionalno u modernom”, nova revija 25. oktobra

 Na pitanje koje bi to događaje izdvojili kao neke od najznačajnijih u svom dosadašnjem radu, predstavnici organizacije Bona Fide sa osmjehom na licu kažu da je u samom vrhu prva revija na kojoj su predstavljeni proizvodi urađeni u kreativnoj radionici O.C. Bona fide, pod nazivom „Tradicionalno u modernom”.
Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, NVO Otvoreni centar Bona fide je 10. marta 2016. godine, organizovao reviju proizvoda izrađenih u njihovoj maloj kreativnoj radionici kao dio radno okupacione terapije žena žrtava nasilja. Revija je organizovana uz podršku Opštine Pljevlja i turske organizacije TIKA, a cjelokupni događaj pratila je poruka: Stop nasilju nad ženama.

Kao i sve ostale aktivnosti Bona Fide, i ova revija je bila organizovana sa ciljem prezentacije mogućnosti ekonomskog osnaživanja žena kao rješenja za izlaz iz nasilja, ali i kao osvrt na predstavljanje tradicionalnih vještina i tehnika ručnih radova na modernim materijalima i uključivanje zajednice u borbu protiv nasilja nad ženama.

Revija je bila dokaz da se i u Pljevljima, ali i drugim sjevernim opštinama Crne Gore, uz pravu podršku i prave proizvode, itekako može organizovati događaj koji može stati rame uz rame sa modnim manifestacijama koje se organizuju u najvećim modnim prijestonicama Evrope.

A što se tiče nove revije koja  predstoji, kako su rekli iz organizacije Bona Fide, očekuje se da kritike budu još bolje nego prethodnog puta. Revija će biti održana u Rezidenciji Ambasade SAD-a, 25.oktobra 2017. godine, a organizatori su Američka ambasada i Ambasada Australije iz Beograda.

Ono što posjetioci mogu očekivati da vide na ovoj reviji jesu najfiniji materijali poput svile, viskoze i čipke, koji su korišćeni u izradi ovih proizvoda. Svakom zasebnom modelu, posvećena je posebna pažnja u vidu ručno rađenih vezova koji su na gotovo svakom odjevnom komadu od košulje, preko pojasa i haljine akcentovani, što novoj reviji daje visoko luksuznu i prefinjenu notu.

Mn.M.