MAGAZIN SLAJDER

NINA ŽIŽIĆ U OGLEDALU: Majkl Džekson kao neiscrpan izvor inspiracije

Foto: Boris Šekularac/MNE magazin

Crnogorska umjetnica, pop pjevačica Nina Žižić koja na muzičkoj sceni je duži niz godina. Predstavljala je našu zemlju  na takmičenju za Pjesmu Evrovizije prije četiri godine sa pjesmom ,,Igranka”. Rođena je Nikšićanka, i danas uspješnu karijeru započela je učešćem u Intro karaokama, zatim je bila dio muzičke grupe ,,Negre” sa MilenomVučić i Jelenom Kažanegrom, a posljednjih nekoliko godina nastupa sama. Publika pamti njene hitove, poput ,,Strogo povjerljivo”, ,,Rijeka suza”, ,,Zabranjujem” i ,,Odlazi”. U razgovoru za Montenegro magazin kaže da ovih dana puno nastupa ali da što se tiče noviteta, ne bi izdvajala ništa posebno. Ipak ističe da joj ni ,,kloniranje“ ne bi pomoglo da završi započete i preuzete obaveze.

Na šta Vas asocira djetinjstvo?

– Samo na bezbrižnost u svakom smislu. Okružena ljudima kojih više nema, osjećajem beskrajne topline i sigurnosti. To je period života koji često vezujem za to kako ja zamišljam Raj.

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?

– Sjećajući se sebe iz tog perioda, sigurna sam da je bilo na nešto od šminke.

Na čemu insistirate u poslu?

– Na poslu iznad svega insistiram na profesionalnosti jer i sama na taj način prisupam pa onda i od saradnika očekujem isto. Takođe, jedna od stavki koju bi valjalo pomenuti i na njoj bi trebalo insistirati je ,,prostor sa manje dima”. Nažalost, s obzirom na vrstu posla kojim se bavim, bojim se da će to ostati moja neostvarena želja.

Koju knjigu/ film biste preporučili?

– U posljednje vrijeme nijesam angažovana po pitanju čitanja knjiga ali zato bjesomučno gledam serije i filmove. Zato bih što se serija tiče, preporučila ,,Outlander-a”, mada, ima i knjiga na kojoj je zasnovana serija pa eto, za sve knjiške moljce, neka potraže roman ,,Tuđinka”. A što se filmova tiče, neka to bude ,,Allied” sa Marion Kotijar i Bred Pitom u glavnim ulogama.

Koje jelo najviše volite?

– Ima ih puno. Nisam baš toliko probirljiva ali znam da, ako bih počela da nabrajam, to bi bila jela sa menija ,,neprijatelji linije”. Moj izbor su često jela iz italijanske, meksičke i naravno, crnogorske kuhinje.

Šta za vas znači prava ljubav?

– Kratko i jasno: Sve.

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

– Definitivno moj izbor bi bio legendarni Majkl Džekson. On i kao pokojnik za mene je neiscrpan izvor inspiracije.

Putovanje koje pamtite?

– Svako putovanje ostavi na mene poseban utisak. To su stvari i osjećaji koji se pamte i čuvaju u sebi, čini mi se, do kraja života. Jedno od posljednjih na kojim sam bila je Italija, tačnije Rim. Toliko sam pod pozitivnim utiscima da još ,,premotavam film”.

Pjesma Vašeg života je?

– Postoje ,,pjesme mog života” koje variraju od Armstrongove ,,What a wonderful world” do pjesme Lili Alen ,,Fuck you”.

I.M.
Foto: Privatna arhiva