DRUŠTVO PREPORUKA

JU OŠ “JOVAN TOMAŠEVIĆ”, VIRPAZAR: Otvoreno dječje igralište, projekat vrijedan oko 23 hiljade eura

U  JU OŠ “Jovan Tomašević” iz Virpazara  svečano je otvoreno dječje igralište za čiju izgradnju je potekla inicijativa od Savjeta roditelja škole, a bračni par Pobor se angažovao da u kontaktima sa Nevladinom organizacijom “Kukuk-kulture” iz Njemačke i uz pomoć sponzora, privatnih preduzetnika iz Virpazara, obezbijedi sredstva u visini oko 23. 000 eura.

Direktor škole Miodrag Šćepanović zahvalio je svima koji su dali doprinos da projekat izgradnje dječjeg igrališta, koji je pokrenut od strane savjeta roditelja, a podržan od uprave škole, uspije.

– Najveći doprinos u realizaciji ovog projekta je dala organizacija ,,Kukuk Kulture“ iz Njemačke zajedno sa volonterima srednjoškolcima i njihovim nastavnicima koji su pokazali svoju humanost i kvalitetnu organizaciju posla i dali primjer kako za kratko vrijeme može da se uradi veliki posao. Volonterima iz Njemačke su se pridružili i mlađani volonteri iz NVO ,,Naša akcija“ iz Podgorice,koji su pokazali veliku stručnost u slikanju murala, a istovremeno su pomagali u drugim poslovima prijateljima iz Njemačke- kazao je Šćepanović i zahvalio se i bračnom paru Pobor koji je doprinio realizaciji ovog projekta kao i Brankici Gažević, predsjednici Savjeta roditelja.

Direktor škole   je uručio zahvalnice onima koji su dali najveći doprinos.

Ispred organizacije “Kukuk Kulture” govorio je Johannes Lemcke-Huhner.  On je naglasio da je omladina ta koje je najbitnija u ovom projektu, te da su oni svojim radom, trudom i srcem izgradili teren.  Naveo je koliko je bitno da se radi sa omladinom da bi se kroz ovakve projekte razvili i naučili mnogo, uključujući saradnju sa drugima.