DRUŠTVO

MINISTARSTVO PROSVJETE: Otvoren nadograđeni dio JU OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ u Kotoru

 

 Generalna direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje i vaspitanje lica sa posebnim obrazovnim potrebama Arijana Nikolić-Vučinić i izvršni direktor italijanske kompanije “Terna” Klaudio Markori otvorili su danas u Kotoru nadograđeni dio školskog objekta JU OŠ “Narodni heroj Savo Ilić”, u okviru kojeg je izgrađeno šest novih učionica i toaleti na prostoru od 360 m².

Povećanje kapaciteta objekta kotorske škole rezultat je ulaganja Ministarstva prosvjete i italijanske kompanije „Terna“, operatera mreže za prenos električne energije. Ministarstvo prosvjete je obezbijedilo školski invetar kao i nadzor radova, dok je „Terna“ donirala 200.000 eura za izvođenje radova.

Nakon obilaska objekta, Arijana Nikolić-Vučinić rekla je da će povećanje prostornih kapaciteta omogućiti bolju organizaciju obrazovno-vaspitnog rada, kao i organizovanje nastave u jednoj smjeni.

Naglasila je da su na ovaj način stvoreni uslovi da se u narednom periodu otvori produženi boravak koji će biti od značaja za roditelje i učenike.

-S obzirom na to da Škola bilježi porast broja učenika, otvaranje šest učionica doprinijeće povećanju kvaliteta nastave kroz smanjenje broja djece u odjeljenju, u skladu sa najavljenim izmjenama zakona-zaključila je Nikolić- Vučinić.

Ona je zahvalila kompaniji “Terna” na donaciji pomoću koje će od septembra kotorski đaci učiti u novim učionicama izgrađenim po savremenim standardima.

Takođe, pohvalila je i aktivnost Savjeta roditelja koji je učestvovao u realizaciji ove ideje i pokazao da je važan partner Školi.