MODA MODA_IZDVOJENO

SERBIA FASHION WEEK: Milena Đurđić predstavlja kolekciju ,, Dojč kaffe” 27. aprila

 

Crnogorska modna kreatorka Milena Đurđić predstaviće kolekciju ,, Dojč kaffe” 27. aprila na Serbia Fashion Week-u. Poziv da učestvuje na SFW nije novijeg datuma, ali, kako kaže dizajnerka za MNE magazin, uvijek su je sprečavale neke poslovne obaveze, tako da je tek  ovog puta mogla da prihvati poziv.

-Kolekciju “Dojč kaffe”  sam prošlog maja prikazala na Montenegro Fashion Week-u. Inspirisana je  istoimenom  crnogorskom  sitcom serijom,  u kojoj sam bila kostimografkinja. Ova simpatična  i urbana priča i njeni  likovi  pobudili su moje dublje iteresovanje i bili su dovoljna inspiracija za jedan drugačiji dizajnerski izraz, da te interesantne likove prezentujem u nekom drugačijem, sada mom, ličnom, doživljaju, oslobođene uloga i glume  po zahtjevu režisera i scenariste-kaže Milena Đurđić.

Kolekcija je, dodaje,  njeno viđenje ovih mladih  momaka i djevojaka u opuštenoj atmosferi gradskog življenja – ispijanja kafe, šetnje gradom, poslovnih sastanaka ili bilo čega drugog. Dakle, modna priča i odjeća njihove svakodnevice u kojoj se prepoznaje dinamika i njihov mladalački duh i energija, ali i opuštenost, ležernost… 

-Mislim da sam uspjela doći do jedne, simpatične,  urbane kolekcije, slobodne, neopterećujuće, kežual kolekcije, funkcionalne, udobne i nosive u svim dnevnim ili večernjim prilikama-navodi Đurđić.

Naša sagovornica kaže da s radošću iščekuje učešće na  SFW jer se radi o, kako smatra, prestižnoj modnoj manifestaciji u regionu. Ova manifestacija po svom značaju i važnosti koja joj se pridaje, tretmanom i učešćem u organizaciji gradskih, pokrajinskih i republičkih institucija, ona dobija i značajan karakter kao kulturni i privredni događaj.

-Ove godine organizatori planiraju spektakularno otvaranje, sa simfonijskim orkestrom, gdje će 250 manekenki na glavnom gradskom šetalištu nositi modele više od 40 dizajnera  iz 30 zemalja regiona i svijeta, među njima i nekoliko svjetski poznatih imena, kao što su Prada iz Španije,  Francois iz Francuske, Kono iz Njemačke, Romero Bryan, dizajner koji oblači Bijonse, Kejt  Mos i druge. Događaj prati mnogo novinara iz najprestižnijih medijskih kuća, desetine hiljada posjetilaca i turista-otkriva Milena dio onoga što su organizatori planirali.

Mn.M.

Foto: Marija Stanković