MAGAZIN SLAJDER

MILOŠ ŠĆEPANOVIĆ U OGLEDALU: Samo sopstveni primjer opravdava očekivanje od drugih

Nedavno je odigrano posljednje kolo ligaškog dijela Triglav Regionalne vaterpolo lige, a Miloš Šćepanović, golman crnogorske vaterpolo reprezentacije je proglašen za najboljeg golmana po izboru stručne komisije lige, koju su činili predsjednik Perica Bukić i članovi Milorad Krivokapić, Petar Porobić i Milivoj Bebić.  U razgovoru za MNE magazin Miloš je otkrio na čemu insistira u poslu, koje putovanje pamti i šta je potrebno za pravu ljubav. Naglasio je da samo potpuna posvećenost poslu donosi prave rezutate.
Na šta Vas asocira djetinjstvo?
– Nisam pretjerano sentimentalan, niti sam jedan od onih koji bi se rado vraćali u prošlost. Mada moram priznati, valjda to nekako dođe sa godinama, često mi se kroz slike djetinjstva vraćaju neki dragi ljudi sa kojima sam provodio vrijeme kao što je bio moj djed ili tetka. Tako da pogled na djetinjstvo i njihovo prisustvo u njemu čine ta sjećanja lijepim.

Sjećate li se prvog zarađenog honorara i na šta ste ga potrošili?

– Ne sjećam se tačno prvog honorara. Znam da sam ga dobio dok sam bio u srednjoj školi. Da sam ga potrošio na nešto značajno vjerovatno bih se sjećao. Sigurno je u pitanju bila zabava i društvo.

Na čemu insistirate u poslu?

– Mislim da nas samo sopstveni primjer opravdava kada su u pitanju naša očekivanja od drugih. Ne prihvatam ništa ispod maksimalnog truda i potpune posvećenosti poslu.

Koju knjigu ili film biste preporučili?
– To je roman ,,Majstor i Margarita” od Bulgakova i ,,Mali princ” Antoan de Saint-Exupéry, a film je ,,Interstelar”.

Koje je Vaše omiljeno jelo?
– Nisam mnogo opterećen  hranom, ali ako moram da izdvojim šta mi najviše prija onda bi to bila neka lagana mediteranska kuhinja.

Šta je potrebno za pravu ljubav?

– Za pravu ljubav potrebna je prava osoba i sreća da je pronađete.

Putovanje koje pamtite?
– Mnogo putujem, zbog prirode posla kojim se bavim. Ako moram da izdvojim putovanje na kojem sam bio sa ekipom, izdvojio bih Japan – Tokio. Ne znam šta mi se više dopalo: hrana, grad, organizovanost, praktičnost, red… ali opšti utisak je bio sjajan. Međutim, jedina putovanja kojima se iskreno radujem i koja dugo pamtim su ona na koja idem sa svojom porodicom.
Pjesma Vašeg života?
– Ne pokušavam se pronaći u pjesmama. Volim kvalitetnu muziku i vrhunske izvođače. Isključivo mi to igra ulogu u odabiru pjesama koje volim da slušam. Tekst je posljednja stvar na koju obratim pažnju. Ovog puta neka moj izbor bude pjesma od grupe Deep purple ,,Soldier of fortune”.

I.M.