MODA SLAJDER

IGOR TODOROVIĆ ZA MNE MAGAZIN: Ovom kolekcijom uspjeli smo da napravimo iskorak

Dizajner Igor Todorović oduševio je, kao i mnogo puta do sada, poštovaoce svog rada novom kolekcijom koju je sinoć prikazao u Podgorici.
– Više sam nego zadovoljan večerašnjom revijom. Kako vidim, reakcije su lijepe, ljudi su uživali, što je i cilj ovakvog događaja. Tek ću saznati više kad se bude još završilo nekoliko stvari, jer smo i dalje u bekstejdžu, finalno radimo stvari. Bilo je lijepo. Mislim da je bilo drugačije,  što je uvijek negdje cilj, da napravimo mali iskorak. Uspjeli smo zahvaljujući podršci svih koji su u ovome učestvovali, posebno u ovom divnom ambijentu ,,CentreVille” hotela u Podgorici i njihovoj apsolutnoj saradnji sa nama da napravimo takav događaj – prenio je prve utiske nakon revije Todorović  za MNE magazin.
Tri puta je, podsjeća on, prikazivao kolekciju u Crnoj Gori, na Kotorskoj smotri mode i Montenegro Fashion Week-u prije dvije godine.
– Ova ideja je nešto što se rodilo onomad, kad smo  proteklog ljeta bili u Crnoj Gori i razgovarali da se napravi nešto u Podgorici. Ovdje imamo klijenata  koje cijenimo i mislim da smo uspjeli u tome da im priredimo jedno prijatno veče. Jer, nažalost, kada god je revija u Beogradu mnogi od njih ne mogu da stignu zbog obaveza. Ova revija svoju ekskluzivu i prezentaciju doživjela je večeras u Podgorici. Beograd je nije vidio u ovoj varijanti – otkrio je Todorović u razgovoru za naš portal.
Kolekcija je, kaže nam, nazvana ,,Pudrijera”.
– Vezana je za staru priču pudrijere koju su nosile dame i za holivudske filmove. Čak unazad kad se vrati ta priča, ima tu elemenata Holivuda u nekim komadima, ima elemenata streetwear-a ili onoga što su neke tendencije. Što se materijala tiče, dosljedan sam uvijek najboljem mogućem izboru koji nam je dostupan. Pratili smo trend perja i brokata koji je obilježio sezonu i koji obilježava i ovu pred nama. Vrlo pažljivo birane svile, posebno luksuzne ovaj put, posebno štampane za nas – istakao je Todorović.
Tema je, dodaje on, kao i uvijek žena koja nema neko opredjeljenje ili godište.
– Sklon sam da kažem žena koja je sa svojim stilom na ti – naglašava Todorović.
Crnogorska modna scena za njega je izuzetno atraktivna i ,,živa”.
– To je samo po sebi već veliki uspjeh. Živimo u vremenu koje nije toliko bogato ekonomski. Prosto, borba za opstanak svakog od tih dizajnera je veliki i težak proces i posao. Oni se lavovski bore. Tu ima dosta njih koji su zaista zanimljivi, koji zaista rade zanimljive stvari. Mislim da je to samo dokaz te neke naše regionalne sposobnosti da se i u nekim težim i ne tako berićetnim vremenima snađemo i predstavimo stvari koje nikako ne oslikavaju vrijeme nego nečiju kreativnost – zaključio je Todorović.
B. Radonjić
Foto: B. Šekularac