KULTURA

TUŽNO SJEĆANJE: Godišnjica od smrti Marinka Madžgalja

Prije tačno godinu dana, preminuo je poznati glumac Marinko Madžgalj. Glumac, omiljen među kolegama i prijateljima, napustio nas je nakon tuge i teške borbe sa rakom pankreasa.

Godišnjica smrti poznatog glumca čiji je osmijeh prerano ugašen obilježena je u prisustvu porodice, prijatelja i kolega na Novom bežanijskom groblju.

Madžgalj je rođen 1978. godine u Beogradu, a odrastao je u Kotoru. Razbolio se u 37. godini i nakon duge i teške borbe, bolest je pobijedila i Marinko je preminuo 26. marta 2016. godine.

 

Imao je sjajnu karijeru, i od 2012. godine je bio stalni član beogradskog Ateljea 212,. Glumio je u brojnim predstavama  Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u serijama „Pevaj brate“, „Na slovo, na slovo“, „Moj rođak sa sela“, „Greh njene mame“, „Ranjeni orao“, „Ne daj se, Nina“, „Crni Gruja“ te u filmovima “Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi” i “Crni Gruja i kamen mudrosti”. Bio je i član muzičke grupe „Flamingosi“ sa kojom je osvojio prvo mjesto na takmičenju Beovizija 2006. godine.

Iza sebe je ostavio ćerku Saru koju je dobio tokom braka sa glumicom Dubravkom Mijatović.