MAGAZIN_IZDVOJENO PREPORUKA

ROŽAJE: Ljubitelji zimskih sportova uživali na Snowboard kampu ,,Hajla”

Snowboard klub ,,Jump” iz Rožaja je i ove godine 3, 4. i 5. marta priredio ljubiteljima netaknute prirode, snijega, snowboardinga i skijanja spektakularan, treći po redu, Snowboard kamp ,,Hajla”. Kamp je sa svojim unaprijeđenim programom protekao uz mnoštvo aktivnosti. Netaknute prirodne ljepote Hajle, u blizini planinarskog doma  ,,Grope” nudile su  borderima i skijašima  puno snijega, vedro nebo, freeride terene, snowpark, baklje i vatromete.Prvog dana ekipa ,,Jumpa” je dočekivala goste u Rožajama koji su pristizali iz Crne Gore, Srbije i Švajcarske. U grupama su ih prevezle ekipe Planinarsko smučarskog društva ,,Hajla” i Ski centra ,,Hajla” do sela Bandžov koji se nalazi na 1450 metara nadmorske visine. U planinarskom domu ,,Grope”, koji se nalazi na 1980 mnv, goste je dočekao ostatak ekipe SK ,,Jump”.

Tokom kampa neki učesnici su se popeli na ,,Sedlo” odakle ih je čekao freeride do planinarskog doma, drugi su ipak ostali u snowparku. Učesnici koji nijesu ponijeli snowboard opremu popeli su vrh Hajle (2403mnv).

Kamp je protekao uz puno pjesme, lijepog druženja, a spektakularni vatrometi i baklje su napravili pečat ovogodišnjeg Snowboard kampa ,,Hajla” 2017.

This slideshow requires JavaScript.

Pokrovitelji trećeg po redu Snowboard kampa ,,Hajla” su bili Ministarstvo finansija Crne Gore i Opština Rožaje.

Foto: helivideo.me, ekipa dude powder junkies, Edip Hadžimuhović, Asaf Adrović, Damir Skarep