MODA SLAJDER

DRUŽENJE SA NOVINARIMA UOČI CRNOGORSKE NEDJELJE MODE: Dizajneri pripremili zanimljive kolekcije

montenegro-fashion-week_pressJubilarni ,,Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro“  počeće sjutra na Imanju Knjaz u 20.30 sati i trajaće do 19.novembra. Tim povodom danas je organizovano  druženje novinara sa kreatorima u ,,Living Room“-u ,,CentraVille Hotel & Experiences“-a. Pored dizajnera, tu su bile i književnica Jelena Bačić-Alimpić i Dajana Golubović-Pejović koja je ambasadorka brenda ,,UGG“ za Crnu Goru.

Snežana Ivanović

Snežana Ivanović

– Pripremili smo zaista bogat program, s obzirom da je jubilej u pitanju-dvadeseti ,,Montenegro Fashion Week“ i deset godina postojanja Nacionalne modne komore Crne Gore. Imaćemo zabave nakon svakog događaja. Ono što je novina jeste da se Maja Velemirov -Tošković prvi put predstavlja, te da će nakon revija, 16. i 18. novembra u Predsjedničkom apartmanu hotela ,,CentreVille“, od 11 sati biti priređena prodajna izložba svih modela koji su prethodne večeri prikazani na manifestaciji. Devetnaestog ćemo dodijeliti nagrade onima koji nas prate kroz dugogodišnji rad. U pitanju su MFW awards i na spisku je 15 imena firmi i pojedinaca koji podržavaju naš rad od postojanja. Te večeri prikazaće  se Montenegro Designers Team  od deset dizajnera sa po dva  modela koji će pokazati raznolikost modne scene Crne Gore – kazala je PR manifestacije Snežana Ivanović.
Nedjelju mode otvoriće francuski kreator visoke mode Emerik Fransoa bajkovitom kolekcijom ,,LEGENDS“. U večeri pod nazivom ,,Istanbul Dantel Fashion Day“ uslijediće prikazivanje kreacija Snežane Dakić iz Srbije, Edite Nimanbegu, Milene Vujačić i Maje Velemirov Tošković iz Crne Gore, te ,,Walone Fashion Groupe“-a Kosova.

Milena Vujačić (desno) i Sanja Bobar

Milena Vujačić (desno) i Sanja Bobar

– Kolekcija se sastoji od 12 modela. Za razliku od prve revije, ova je ready-to-wear. Izuzetno je nosiva, što preko dana, što u večernjim varijantama. Inspiracija je bila crna ruža koja se nalazi u selu Halfeti u Turskoj i sama paralela crne ruže jeste nešto što je jedinstveno, mistično. To je cvijet koji samo raste tamo i, nažalost, iščezava. Ovom kolekcijom htjela sam da pokažem da jednostavnost iščezava – objašnjava Milena Vujačić za MNE magazin.

Snežana Dakić

Snežana Dakić

Snežana Dakić za MNE magazin kaže da je ovo premijera njene modne linije koja nosi naziv po njenoj emisiji koja je trajala čitave 22 godine, ,,U trendu“.
– Riješila sam da obradujem žensku publiku tako što ću im napraviti pristupačnu i fensi, modernu kolekciju pod nazivom ,,U trendu Snežana Dakić“. Biće dostupna preko veleprodaje u svim buticima koji su zainteresovani da je prodaju. Ideja je da obična žena može sebi da priušti tako nešto. Nije ništa ekskluzivno. Naprotiv, to je konfekcija koja miri i poslovne i kežual prilike, čak neki put i specijalne. Ima različitih modela – ističe Dakić za MNE magazin.
Ona dodaje da kolekcija sadrži prirodne materijale, te mješavinu viskoze sa akrilikom, dosta geometrijskih dezena u modernim bojama – bordo, oker, sivoj, zelenoj i teget.
Drugog dana, koji nosi naziv ,,Somersby Fashion Day“, 17. novembra, takođe na Imanju Knjaz, publici će se predstaviti Argentinci Diego de Biase i Eduardo Perez Gonsales, dizajneri modne kuće Sarah Jessy Jones“, zatim brend ,,UGG“, kreatori brenda ,,Hunt“ Kristina i Lazar Ilić, Čuluntsetseg Čoibatar (Mongolija), Nada Koljenšić (Crna Gora) i Olga Pogodina (Rusija).

Olga Pogodina (desno)

Olga Pogodina (desno)

Pogodina je, kaže za MNE magazin, oduševljena Crnom Gorom.
– Sviđaju mi se ljudi, kao i organizacija Fashion Week-a. Iz Rusije sam, a prije ovoga sam živjela u Berlinu. Onda sam upoznala muža koji je Podgoričanin i ovdje sam već godinu – ističe Pogodina.
Predstaviće kolekciju krzna pod nazivom ,,Zimsko veče“.
– Ima sedam modela. Krzno je pravo, nije vještačko, za žene iz Crne Gore koje mogu da ga nose i danju i uveče. Elegantno, za sve prilike. To je krzno od kunića, lisice, rakuna, lame, bizona i risa.  Kada ima krzna više na odjeći, to unosi seksepil i žena se osjeća ljepše i vidi se po njenom držanju da joj je udobno u tome što nosi – kazala je Pogodina za naš portal.

Čuluntsetseg Čoibatar (u crnom) sa prevoditeljkom i novinarkom MNE magazina

Čuluntsetseg Čoibatar (u crnom) sa prevoditeljkom i novinarkom MNE magazina

Mongolka Čuluntsetseg Čoibatar za MNE magazin ističe da je ,,vrlo  srećna što je u Crnoj Gori.

-Podsjeća me na moju zemlju zbog planina. Divna je – kaže Čoibatar.
Ona dodaje da je ponosna što će svoju kolekciju prikazati na Crnogorskoj nedjelji mode.
– Kolekcija je sačinjena od kašmira. Naš brend je visokokvalitetan. Kreacije su mješavina tradicionalnog i modernog – objašnjava Čoibatar za MNE magazin.

Kolekcija kojom će se brend ,,Hunt” predstaviti na Crnogorskoj nedjelji mode nosi naziv ,,Bombshell”.

-U korak sa novim modnim tendencijama napravili smo 14 modela, imajući u vidu da kompletna kolekcija ima vezu i da se svaki naredni model nadovezuje na prethodni. U pitanju je urbana, glamurozna kolekcija u kojoj preovladavaju maslino-zelena i crna boja. Kada je forma u pitanju napravili smo značajan iskorak.Pored haljina koje su prepoznatljive za ,,Hunt”, ovog puta predstavićemo i pantalone neobičnog kroja, komplete, košulje…-pojašnjava Kristina Ilić.
Treće, ujedno i završne, večeri pod imenom ,,Capital Plaza Fashion Day“, u ,,Capital Plazi“ od 20.30 sati gosti će imati priliku da prisustvuju uručivanju nagrada MBFW Awards povodom 10 godina postojanja Crnogorske nedjelje mode), a publici će se na ceremoniji sa po dva modela predstaviti MNE Designers team koji čine Milena Đurđić, Boris Ćalić, Ivana Murišić, Nataša Pejović, Marina Banović, Tijana Medenica, Marta Miljanić, Jelena Roganović-Đurić i Sanja Matijević, dok će svoju najnoviju kolekciju prikazati i Sanja Bobar.

Sanja Bobar

Sanja Bobar

– Imaću čast da 19. novembra zatvorim Montenegro Fashion Week. Nedavno sam se  vratila iz Njujorka i otuda moja inspiracija za novu priču, novu kolekciju. U pitanju je ikona 20. vijeka Žaklina Kenedi čiji modni stil odiše i dalje svijetom. Otmenost, glamur, elegancija. Inspirisana time sam se odlučila za temu ,,Crna orhideja“. U pitanju su crne koktel haljine namijenjene za novogodišnje i božićne praznike. Potpuno nova priča, neočekivana od mene – kaže za MNE magazin o kolekciji Sanja Bobar.
Ona dodaje da se uvijek trudi da bude inovativna i drugačija.
–  Kolekcija se sastoji od šljokica, perlica, čipke, dosta ručnog rada. Imaćemo rukavice na sceni, u stilu Žakline Kenedi. Otmena, jednostavna elegancija koja predstavlja moć jedne žene. Ono od čega ne odstupam je seksepil žene, jer svaka žena ga u sebi ima i treba da ga ispolji i pokaže na najbolji mogući način – objašnjava Bobar za MNE magazin.

This slideshow requires JavaScript.


B.R.
Foto: B. Šekularac