MODA SLAJDER

BOJANA JOVETIĆ UOČI DEBIJA NA ,,FASHION CONNECTION”-U: Imam veliku želju da se moj rad dopadne publici u Crnoj Gori

bojana-2

Bojana Jovetić ,,vatreno krštenje” kao dizajnerka imala je u utorak na Nedjelji mode u Beogradu. Iako je dobila dobre kritike i brojne pohvale, kaže za MNE magazin da ima veliku želju da se njen rad dopadne i publici u Crnoj Gori gdje će na Imanju Knjaz predstaviti kolekciju u sklopu ,,Fashion connection”-a na rođendan svog brata, fudbalskog asa Stevana Jovetića, 2. novembra.
Stevan neće biti tu, ali Bojana ističe da je on definitivno najveći fan njene kolekcije i najveća podrška.

bojana-jovetic1835

Imate li tremu pred 2. novembar?

– U toku priprema za moju prvu reviju, koja se desila u utorak veče u Beogradu, kontaktirali su me iz organizacije modne manifestacije ,,Fashion Connection”, sa predlogom da se poslije revije u Beogradu predstavim i crnogorskoj modnoj publici. Nisam se mnogo premišljala, jer mi je odgovarao i taj datum i pružena prilika da odmah poslije Beograda svoju kolekciju prikažem i u rodnom gradu.Trema mora da postoji, jako odgovorno pristupam svemu, i trema je u tom slučaju nezaobilazna. Moja prva revija je bila veliko ali istovremeno prelijepo iskustvo, pa je sada možda malo lakše ali, iako sam dobila zaista dobre kritike i brojne pohvale, imam veliku želju da se moj rad dopadne i publici u Crnoj Gori.

 Kako se zove kolekcija, čime je inspirisana, koji su materijali korišćeni?

– Kolekciju sam simbolično nazvala First Temptation. Kao prvo iskušenje. Izazov kao inspiracija, jer za mene je sve ovo jedan veliki izazov, u svakom smislu. Čak i pri izboru materijala se nisam ograničavala na par materijala te su tu: svileni muslin, šantung svila, pliš, koža, elastični keper sa sjajnim premazima, kašmirska trikotaža, kamel. I to sve u koloritu koji je trendi, ali i klasik.

Kolekcija će biti prikazana na rođendan Vašeg brata Stevana. Šta on kaže za kolekciju i da li će doći na predstavljanje?

– Kao što rekoh, datum revije mi se mnogo dopao, i srećna sam što će revija u Podgorici biti baš na Stevanov rođendan. Jako mi je žao što neće biti u mogućnosti da prisustvuje ni ovog puta mojoj reviji. Ali bez obzira na sve, Stevan je moja najveća podrška i najbolji prijatelj. Mislim da je on definitivno najveći fan moje kolekcije.

bojana-jovetic2080

Otkud ljubav prema modi?

– Oduvijek sam voljela kao i većina devojaka da pratim trend, a naravno sa godinama gradila svoj stil i koliko su mi mogućnosti dozvoljavale se sve više bavila time. Onda je sve to na pozitivan način izmaklo kontroli i postajalo sve veća strast i ljubav. Osnovne studije sam završila u Beogradu, završila sam menadžment a pri upisu master studija, lomila sam se da li da se opredijelim za modu i upišem Polimodu u Firenci, ili Fakultet organizacionih nauka u Beogradu. Ipak sam odlučila da to bude FON. Nakon master studija sam shvatila da moda ne mora da mi bude samo sporedna stvar u životu i upisala kurs dizajna na instititu Callegari, koji se nalazi u sklopu Akademije del  Lusso, u Beogradu.

bojana-6

Ko su Vam uzori u modi?

– Poštujem i cijenim rad svakog umjetnika. Svako ima svoje viđenje i uvijek nam se nešto dopadne manje ili više. Što se tiče naših prostora, istakla bih da mi se najviše dopada ono što i kako radi Ines Janković. A što se tiče svjetske modne scene, osim imena koja traju decenijama i koja će zauvijek svima biti uzor, poput Tom Ford-a, Coco Chanel i, naravno, uvaženog Christian Dior-a izdvojila bih svakog ponaosob iz modne kuće ,,Fendi”, koja je moj omiljeni brend.

Kakvi su planovi nakon ,,Fashion connection“-a?

– Odmah poslije ,,Fashion Connection”-a vraćam se nazad za Beograd, jer je u planu otvaranje mog show room-a, i to bi trebalo da se desi  u narednih par nedjelja. Tako da će to biti mjesto na kojem će moći da se nađu sve moje kreacije, i gdje ću moći da radim na novim. Ako sve bude teklo po planu, voljela bih da se desi i jedna mini novogodišnja kolekcija u decembru.
Bojana Radonjić
Foto: Nemanja Novaković