MODA PREPORUKA

,,IMANJE KNJAZ FASHION CONNECTION”: Sjutra na otvaranju revije Nataše Pejović, studenata Modnog dizajna UDG….

press_nedelja-modeOsamnaesto izdanje modne manifestacije ,,Imanje Knjaz Fashion Connection”, u organizaciji modne agencije ,,Mondaine models”, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Glavnog grada, biće otvoreno sjutra u 21 sat.
Prvi dan pod nazivom ,,GP Contour dan” otvoriće prikazivanjem kolekcije za proljeće-ljeto 2017. crnogorska dizajnerka Nataša Pejović.
natasa-pejovic_02– Ovo je prvi put da sam spremala kolekciju za sezonu koja predstoji. Ubuduće ću raditi na taj način. Pripremila sam kolekciju od 17 modela. Vratila sam se upečatljivom momentu što se tiče mog dizajna. To su romantični, elegantni momenti za poslovne prilike, tako da ima haljina, suknji A-kroja, dugih do članka, sa uskim strukom, pantalona nježnih pastelnih boja, od bijele, svijetloroze do ciklame. Dekoracija je bila izuzetno zahtjevna, ima puno ručnog rada, puno sjeckanja, dugih ušivanja, sati i sati u radionici, ali ja sam zadovoljna, što mi je jako važno, jer kadgod napravim nešto da mi se baš sviđa, to prođe dobro – rekla je Pejović u nedavnom razgovoru za MNE magazin ističući da je inspiraciju pronašla u pedesetim i šezdesetim godinama prošlog vijeka.
Slijede nove kolekcije brendova ,,Adidas by Sportvision”, ,,Piazza Italia” i ,,Samsonite”. Pored toga, biće prikazana diplomska revija studenata Modnog dizajna Fakulteta za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica Ana Krgović, Marijana Rondović i Marija Vujović.
press_nedelja-mode_04
Ana Krgović za naš portal rekla je da su na diplomskom ispitu imali dvije teme ,,Ekologija“ i ,,Građanin 2070. godine“ , te da je to bio dug proces koji je trajao pola godine.
– U tom procesu smo imali tekstualni dio. Morali smo da sašijemo od tri do pet modela. Na ,,Fashion connection“-u ćemo se predstaviti sa šest modela i zadovoljstvo nam je što će to biti pred crnogorskom publikom prvi put – kazala je Krgović.
Marijana Rondović kazala je u razgovoru za MNE magazin da je tema za njenu kolekciju bila paralelni svjetovi kao podtema ,,Građanina 2070. godine“.
– Tema kao takva je jako opširna i ima mnogo smjerova. Ja sam se odlučila za spoj savremene tehnologije koja se sve više razvija i nježne strane ljudskog bića. Modeli su tako spoj grubog i nježnog. Elementi su od eko kože, a ostatak od lepršavih materijala. Samim tim dobija se spoj borbenosti i nježne strane – istakla je Rondović za MNE magazin.
Marija Vujović rekla je u razgovoru za naš portal da je tema za njen diplomski rad bila povratak u budućnost.
– U ovoj temi sam se bavila istraživanjem žene u mogućoj određenoj budućnosti kroz vraćanje istoriji kao što je antička Grčka, kroz temu mitologije i pokušaj oživljavanja mitologije u nekom novom vremenu. Modeli koje sam ja radila su od svile, u bež boji i crnoj – istakla je Vujović za MNE magazin.
Druge večeri, 2. novembra, ,,Neven design dan” obilježiće prikazivanje kolekcija Bojane Jovetić, te studija ,,Madam Maya” u okviru kojeg će biti predstavljene nove kreacije Biljane Tipsarević, Dejane Lukić i ,,Sherry Hill”, i nove kolekcije srpske modne kuće ,,Katrin”.
Za muzički ugođaj zaduženi su DJ Sophie i Slavko Kalezić.
Obje večeri gosti će biti u prilici da pogledaju izložbu studenata treće godine Modnog dizajna UDG inspirisanu literaturom ,,Dvadeset hiljada milja pod morem”, ,,Put oko svijeta za 80 dana” i ,,Oliver Tvist”.
Zaštitno lice događaja je Milena Kovačević, dekoraciju potpisuje Jelena Mlađenović, dok je za šminku zadužena Ljubica Bulatović, frizuru Zoran Vukčević, a za modne detalje optika ,,Monokl“. Oficijelni fotograf manifestacije je Anes Lekić-Lasso.
B.R.
Foto: B. Šekularac