DRUŠTVO PREPORUKA

KONKURS ČASOPISA ,,KOMUNA”: Godišnja nagrada za očuvanje, promociju i valorizaciju kulturne baštine Crne Gore

komuna coverČasopis za lokalnu samoupravu i njegovanje baštine Crne Gore ,,Komun@” raspisao je redovni godišnji
konkurs za dodjelu Godišnje nagrade za očuvanje, promociju i valorizaciju kulturne baštine Crne Gore.

Nagrada ,,Komuna” dodjeljuje se instituciji, pojedincu ili nevladinoj organizaciji za doprinos očuvanju, promociji, zaštiti, valorizaciji i afirmaciji kulturne baštine Crne Gore u 2015. godini;

Predlagači mogu biti institucije iz oblasti kulture (nacionalne i opštinske), akademske institucije čiji je program i sadržaj rada oblast kulture, nevladine organizacije iz oblasti kulture i grupa građana.

Prijedlog za nagradu potrebno je da sadrži podatke o instituciji, pojedincu, nevladinoj organizaciji, kratak opis djelatnosti i obrazloženje prijedloga za nagradu (konkretan značaj za očuvanje i valorizaciju kulturne baštine Crne Gore).
Razmatranje i vrednovanje dostavljenih prijedloga obaviće stručni žiri za dodjelu Godišnje nagrade za očuvanje, promociju i valorizaciju kulturne baštine Crne Gore (,,KOMUN@” 2016) u sastavu predsjednik Andrej
Nikolaidis, poznati crnogorski književnik i novinar i članovi: prof.dr Aleksandar Čilikov, profesor Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju i još pet umjetničkih fakulteta u regionu i Minja Bojanić, slikar, publicista i izvršni urednik časopisa ,,KOMUN@”.

Rezultati konkursa sa propratnim obrazloženjem biće objavljeni na internet stranici časopisa ,,Komuna”-www.komuna.me i u medijima.

Nagradu ,,Komun@” čine novčana nagrada i plaketa.

Konkursni prijedlozi sa potrebnom dokumentacijom podnose se najkasnije do 10. oktobra u četiri primjerka u elektronskoj formi na e-mail adresu [email protected] ili poštom na adresu:

ČASOPIS KOMUNA Pera Ćetkovića 139/42, 8100 Podgorica
sa naznakom Konkurs za nagradu “Komun@

Osoba za kontakt je Amer Ramusović, 020/513 584 u periodu od 17 do 20h svakog radnog dana.

Planirano je da nagrada bude dodijeljena početkom novembra, a prošle godine, prvi laureat ,,Komunine” Godišnje nagrade bio je novinar, pjesnik i publicista Željko Milović za dugogodišnji rad na očuvanju kulturne baštine i, prije svega, opsežnu monografiju ,,Istorija crnogorske pop-rok muzike 1954-1991”, dok je Specijalna plaketa pripala etnologu i koreografu Ibišu Kujoviću iz Rožaja.

Mn.M.