ART PREPORUKA

GORANOVIĆ POVODOM PUBLIKACIJE ,,KULTURNI ŽIVOT STUDENATA U CRNOJ GORI”: Nužna analiza stanja

DSC_9965Pavle Goranović, ministar kulture, govorio je danas na pres konferenciji povodom prezentacije publikacije ,,Kulturni život studenata u Crnoj Gori”.

Ministar Goranović kazao je da su analiza i evaluacija stanja kulturnog života studenata u našoj zemlji nužne, kako bi se imao realan presjek stanja i kako bi se odredili strateški pravci u ovoj oblasti.
– Zato je publikacija koju nam danas prezentuje Studentski parlament Univerziteta Crne Gore svojevrsna potvrda da se kulturnim životom studenata moramo baviti sa posebnom ozbiljnošću i senzibilitetom, jer se ovdje radi o društvenoj grupi od koje zavisi budućnost naše države – kazao je Goranović prilikom obraćanja.
On je dodao da studentski potencijal za razvoj cjelokupne kulture svaka ozbiljna država mora prepoznati kao važan faktor kulturnog razvoja i izvor inovacije u kulturnoj produkciji.

DSC_0008

– Stvaralaštvo studenata je, uvjeren sam, stvaralaštvo novih reprezenata kulturnog identiteta u svijetu, pa je neophodno i same studente učiniti svjesnijim ove činjenice i ukazati im na to da se u procesu kulturnog
razvoja zemlje posebno računa na njihov doprinos i aktivizam – naglasio je ministar Goranović.

Na prezentaciji su govorili i prof. Radmila Vojvodić, rektor Univerziteta Crne Gore i Pavle Pavlović, saradnik u nastavi na Fakultetu političkih nauka i autor istraživanja, koji je predstavio publikaciju.

Publikacija ,,Kulturni život studenata u Crnoj Gori” ishod je saradnje Studentskog parlamenta Crne Gore sa Univerzitetom Crne Gore i dio projekta Studentski kulturni centar, koji podržava Ministarstvo kulture, Komisija za
raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću i Crnogorska komercijalna banka.