ART PREPORUKA

ART: Preminuo reditelj Geri Maršal

Cnx3O2uWYAAYKXu_620x0

Foto: Agencije

Scenarista i reditelj Geri Maršal koji je režirao filmske hitove ,,Zgodna žena” i ,,Odbjegla mlada” umro je u 82. godini.

Maršal je umro u utorak u bolnici u Berbanku u Kaliforniji od komplikacija upale pluća koju je dobio poslije moždanog udara, navela je u saopštenju njegov publicista Mišel Bega.

Bio je spretan u komediji i romansama i imao niz hit televizijskih serija među kojima su ,,Srećni dani” (Happy days) i veoma uspješnih filmova u boks ofisu.

Film ,,Zgodna žena” iz 1990. godine postao je jedan od komercijalno najuspješnijih filmova 1990-ih godina sa zaradom od 4,6 miliona dolara, a danas se smatra jednim od najuspješnijih filmova tog žanra.

Maršal se pojavljivao kao upečatljiv sporedan glumac u brojnim ulogama, gdje je posebno privlačio njegov njujorški naglasak i grub nastup.

Ričard Gir koji je sa Džulijom Roberts igrao glavnu ulogu u ,,Zgodnoj ženi”, u saopštenju je napisao da su ,,svi voljeli Gerija”, jer je on ,,bio mentor i navijač i jedan od najsmješnijih ljudi na svijetu. Imao je dobro srce i vragolastu dušu. On je bio Geri”.


Izvor: Beta