MODA SLAJDER

,,MADAM MAYA FASHION CONNECTION”: Kreacije Biljane Tipsarević, kožne torbe, retro modeli…i Dejan Dedović u ulozi manekena

Biljana-Tipsarevic_revija_Publika je u okviru modne manifestacije ,,17. Madam Maya Fashion Connection” u Dvorcu Petrovića u Podgorici sinoć imala priliku da vidi kolekcije za sezonu proljeće-ljeto Biljane Tipsarević, Aleksandre Arnold-Akatelier, Dejane Lukić i ,,Adidas by SportVision“-a.

This slideshow requires JavaScript.

Srpska dizajnerka Biljana Tipsarević premijerno je predstavila kolekciju za proljeće-ljeto 2017. pod nazivom ,,Romantic Seduction“. Publika je bila zavedena romantičnim kreacijama predivnih pastelnih boja. Na elegantnim haljinama sa otkrivenim leđima i dubokim dekolteom izdvajali su se  ručno rađeni detalji. Prikazane su još košulje, pantalone, sakoi, kombinezoni, jakne u crvenoj, plavoj, bijeloj, bež, zelenoj i ciklama boji.
– Modeli naglašavaju sofisticirani seksipil savremene dame koja eleganciju nosi u stavu, a vješto koketira svim svojim ženskim adutima – kazala je Tipsarević za MNE magazin i prikazala upravo to.
U izradi su korišćeni nafiniji materijali poput svile, viskoze i čipke.
– Svakom modelu je posvećena posebna pažnja u ručnom radu, u vidu veza koji je akcentovan, što ovoj kolekciji daje visoko luksuznu notu – rekla je za MNE magazin Tipsarević.
Defile je propraćen aplauzom.

This slideshow requires JavaScript.

Srpska dizajnerka Aleksandra Arnold crnogorskoj publici predstavila se kolekcijom torbi od kože sa drvetom namijenjenoj, kako je navedeno,  odvažnim i nezavisnim damama. Torbe su bile u svim veličinama, od velikih do malih, crnih i bijelih, jednobojnih i sa natpisima i crtežima.

This slideshow requires JavaScript.

Posjetioci su bili u prilici da vide i prvu kolekciju Podgoričanke Dejane Lukić koja je prikazala  vintidž modele od čipke i svile u kojima su preovladavale šarene haljine bez bretela kakve su se nosile pedesetih i šezdesetih godina. Kombinacije, među kojima jednobojni sakoi, pantalone, šortsevi, košulje, upotpunjene su ogrlicama.

This slideshow requires JavaScript.

izlozba

Dio izložbe ,,Istorija kostima”

Drugo veče ove modne manifestacije zatvorio je predstavljanjem kolekcije brend ,,Adidas by SportVision“.  Kreacije, u kojima je preovladavala siva nijansa, uz šarene i jednobojne trenerke, torbe, šortseve, dukseve, jakne, inspirisane su treningom. Kraj revije protekao je u znaku člana ,,Who see klape“ Dejana Dedovića Dede i pjesme ,,Đe se kupaš“.
Studenati druge godine modnog dizajna Univerziteta Donja Gorica priredili su na prvom spratu Dvorca Petrovića izložbu na temu ,,Istorija kostima”.
Sjutra, takođe ispred Dvorca Petrovića kolekcije za proljeće-ljeto 2016. prikazaće brendovi ,,Sherri Hill”, ,,Premium Stars” (,,Polo RL”, ,,Gant”, ,,Lacoste”), ,,Nike by SportVision” i crnogorska dizajnerka Katarina Jočić.

This slideshow requires JavaScript.

Organizator ,,17. Madam Maya Fashion Connection” je NVO ,,Mondaine models“. Zaštitna lica su Ana Prelević, Anita Hadžalić i Maja Mašković. Oficijelni fotograf je Anes Lekić Lesso.
B.R.
Foto: B. Šekularac