DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO PROSVJETE: Bošković razgovarao sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo

 

a001

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković sastao se danas sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Bosna i Hercegovina Elvirom Kazazovićem sa kojim je razgovarao o iskustvima iz oblasti obrazovanja.

Kako se navodi u saopštenju PR službe Ministarstva  Bošković je upoznao  ministra Kazazovića sa načinom organizacije  obrazovnog sistema Crne Gore stavljajući akcenat na srednje i visoko obrazovanje. On se tokom susreta osvrnuo na reformu engleskog jezika koja se realizuje u Crnoj Gori u saradnji sa Britanskim savjetom. Ministar Bošković je sagovornika takođe upoznao sa aktivnostima koje se sprovode na polju izjednačavanja matura za učenike gimnazija i srednjih stručnih škola, odnosno uvođenja jedinstvene mature. On je kazao da očekuje saradnju i podršku u cilju regionalnog rješavanja problema priznavanja obrazovnih isprava ustanova visokog obrazovanja čiji kvalitet rada se dovodi u pitanje.

Ministar Kazazović kazao je da iskustva gimnazija Kantona Sarajevo koje obrazovne programe izvode na engleskom jeziku mogu biti od značaja za crnogorske kolege u procesu reforme koju realizuju. On je ponudio saradnju u cilju rješavanja regionalnog pitanja u vezi sa priznavanjem obrazovnih isprava.

Ministri su tokom susreta razmijenili pozitivna iskustva dviju država iz oblasti obrazovanja i saglasili se o važnosti saradnje za buduće projekte, poput razmjene učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo i Crne Gore, kao i saradnje na nivou visokog obrazovanja.