PREPORUKA SPORT

ODLIČAN POTEZ FSR: Vježbajte matematiku uz rumunske reprezentativce

fudbal_1000x0Fudbaleri Rumunije su odigrali prijateljski meč protiv evropskog prvaka Španije. Meč u Klužu bio je interesantan, jer nacionalni tim prvi put igra u ovom gradu, ali i zbog jedne novine.

Naime, domaća selekcija na dresovima neće imati klasične brojeve. Umjesto njih će biti ispisane računske operacije, pa će ljubitelji fudbala moći da vježbaju matematiku.


Cilj akcije je podizanje svijesti o važnosti obrazovanja, a pogotovo matematike. U tu svrhu Fudbalski savez Rumunije će u saradnji sa jednim izdavačem objaviti Pomoćni priručnik iz matematike.

Claudiu Keşerü, olimpic la matematică în școală, este ambasadorul unui program lansat de Federația Română de Fotbal menit să combată abandonul școlar: http://bit.ly/1TcawBb

Posted by Echipa națională de fotbal a României on Sunday, 27 March 2016

Sve to je dio nacionalnog programa ,,Fudbalski savez Rumunije podržava obrazovanje”. Na ovakav korak su se odlučili jer je utvrđeno da djeca sve teže prate nastavni program.

– Fudbal i matematika nisu međusobno isključivi. Želimo da imamo zdravu generaciju i pametne studente. Kroz ovaj projekat djeca će naučiti osnove fudbala i otkriće da matematika može da bude interesantna – rekao je predsjednik rumunskog Saveza Razvan Burleanu.

Izvor: 24sata.rs