ART SLAJDER

PODGORICA: Aplauzi i smijeh djece na premijeri predstave Veljka Mićunovića ,,Snježana i sedam patuljaka”

DSC_00977Prva predstava za djecu Veljka Mićunovića ,,Snježana i sedam patuljaka” oduševila je najmlađu publiku i njihove roditelje. Pratili su je tri izlaska glumaca na bis, ovacije, dječji smijeh, aplauzi, ovacije i praćenje ritma rukama tokom svih pjesama.
– Super je bilo – čuli su se komentari najmlađih nakon predstave.
Zadovoljan je bio i režiser.
– Nikada ne znate sa djecom na kakvu reakciju ćete da naletite, tako da je to bilo od velikog značaja i meni je posebno drago da su, prije svega, djeca prepoznala kvalitet, pa tek onda roditelji – podijelio je Mićunović za MNE magazin utiske nakon predstave.
Predstava je počela ulaskom glumica u salu, među publiku. Snježanina maćeha i njene dvije kćerke spremale su se za izbor za mis. Kćerke su mislile da će samo one da se takmiče, ali došlo je do preokreta.
– Majko, nećeš valjda ti da se takmičiš? – pitale su je kćerke.
Majka je imala odgovor za njih.
– Neću ja da se takmičim, ja ću da pobijedim – rekla je ona i salom se zaorio dječji smijeh.
Nastavljen je i kod sređivanja majke i kćerki za izbor, kao i odgovorom ogledalceta na majkino pitanje ,,Ogledalce, ogledalce, ko je najljepši na svijetu?”. Čulo se iz ogledalca ,,Daj euro.”
Djeca su bila oduševljena, smijala se i aplaudirala kada se iza zatvorene zavjese pojavio Branimir Popović obučen u voditelja i zapjevao ,,Prevara mi je u krvi, da vas lažem, tu sam prvi”.
Bio je veoma ponosan i nadao se da će upravo njegova sestra, Snježanina maćeha, da pobijedi. Ali, Snježana im je pomrsila konce, pa su odlučili da angažuju lovca.
Lovca, ali onog na fudbalske talente, glumi Emir Ćatović. Njemu su majka i njen brat obećali da će mu dati pare da dovede sve te silne fudbalere.
– Mogućnost ove zemlje je u budućnosti. Ne brini, završeno ti je. Srušićemo jedan stari vrtić ,,Ljubica Popović” i podići desetospratnicu – rekli su i opet se salom orio smijeh i aplauz.
DSC_0087
Lovac nije imao srca da ubije lijepu Snježanu, a i patuljci su se zaljubili u nju, pa su htjeli i da je žene.
– Mrak nije opasan, opasni su mračni ljudi – rekli su patuljci koji su dobili poseban aplauz od mališana.
Nakon peripetija, pjesma za kraj glasila je ,,Ništa nije važno, ako voliš snažno.”
Uslijedio je aplauz za dobrotu i ljubav od najmlađih za kraj i gromki aplauz za izvrsnu ekipu koja je radila na ovoj predstavi.
DSC_0062Izgleda das u djeca vrlo dobro prepoznala sve pošasti koje ovo vrijeme nosi, a koje su na momente suptilno, a na momente sasvim otvoreno utkane u prvijenac za djecu Veljka Mićunovića.
Komad „Snježana i sedam patuljaka“ rađen je po tekstu Aleksandra Popovića. Tekst je odlično adaptirao Igor Bojović. Vesna Popović postavila je divnu scenografiju, a Marija Marković postarala se za odlične kostime. Aleksandar Popaj Radunović napisao je izuzetne kompozicije, pune simbolike. Za divnu koreografiju pobrinula se Slavka Nelević. Izvrsne uloge publici su pružili Jelena Simić (Snježana), Nada Vukčević (majka), Branimir Popović (brat, voditelj), Emir Ćatović (lovac), Ivona Čović Jaćimović i Sanja Popović (kćerke), Dejan Đonović, Pavle Ilić, Branko Ilić, Goran Slavić, Sejfo Seferović, Simo Trebješanin, Slaviša Grubiša (patuljci) i Vule Marković (princ).
DSC_0064Iz publike su predstavu pratili zamjenik gradonačelnika Podgorice Boris Mugoša, sekretarka za kulturu i sport mr. Nela Savković-Vukčević, psihološkinja Radmila Stupar-Đurišić, rektorka Radmila Vojvodić, Mladen Nelević, Nikola Vukčević sa porodicom, Jelena Nenezić Rakočević sa suprugom, Dubravka Drakić sa porodicom i drugi.
Tekst i foto: B.R.

kud duga