MODA PREPORUKA

MODA: ,,Hermes” podnio tužbu protiv snabjedavača u pokušaju da izgladi odnose sa Džejn Birkin

birkinKompanija ,,Hermes” objavila je da je nakon zahtjeva Džejn Birkin o preimenovanju njihove poznate torbe zbog okrutnog postupanja prema krokodilima odlučila da pokrene istragu u o načinu rada svojih snabdjevača.

U izjavi prošlog mjeseca o tome da se ukloni njeno ime s torbi koje koštaju više od 20.000 eura Birkin je to zahtijevala nakon što je vidjela video koji prikazuje kako su krokodilima naživo drali kožu i šili je na farmi u Teksasu koja snabdijeva ,,Hermes”.

Aksel Dima

                                                                       Aksel Dima

,,Hermes”-ov izvršni direktor Aksel Dima naveo je da je firma obavijestila Birkin da su pokrenuli istragu u o načinu rada farme i da će svojim snabjevačima postaviti više etičke standarde u pogledu tretmana krokodila.

– Nastojimo da sačuvamo prijateljske odnose s Džejn Birkin. S obje strane je puno emocija, ali i dalje trebamo jedno drugo – rekao je Dima.
Torba, koja je dobila ime po Džejn Birkin, slavnoj u šezdesetim godinama prošlog vijeka, jedan je od najtraženijih luksuznih proizvoda, pa uvijek postoje liste čekanja. Mnoge žene ne žele da čekaju više od godinu, pa za ,,birkin” torbu plaćaju skupe naknade od po nekoliko hiljada eura specijalizovanim kupcima izviđačima koji ih kupuju u njihovo ime.

Izvor: Reuters